Ексклюзиви
субота, 24 липня 2010 10:33

Заява Табачника про подовження вступної кампанії є "липовою"

Заява Табачника про подовження вступної кампанії є "липовою"

Політична заява щодо продовження термінів вступної кампанії міністра освіти і науки Дмитра Табачника не має під собою жодного юридичного документу, який її підкріплює. Про це на прес-конференції заявила голова Громадської мережі "Опора" Ольга Айвазовська, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Ніякого наказу чи іншого документу, який мав би юридичну силу, про продовження вступної кампанії від Міністерства освіти і науки не було. Зараз ми маємо чинні умови прийому, затверджені Міністерством юстиції. Окрім того ми маємо окремий документ, який називається "рекомендаційний лист" до ректорів вищих навчальних закладів, органів державної влади, органів місцевого самоврядування. Цей лист не несе за собою жодних правових наслідків", - підкреслила вона.

Айвазовська наголосила, що абітурієнти, які сподіваються на подовження вступної кампанії можуть бути обманутими. Окрім того, за словам голови "Опори", кожен ректор, продовжуючи терміни вступної кампанії, буде діяти за межами правового поля. У разі зміни міністра освіти чи потреби перегляду керівного складу вузу, такі ректори обов'язково отримують догану. А за двома доганами слідує звільнення керівника вищого навчального закладу.

"Зовсім невелика кількість вищих навчальних закладів мають намір подовжувати терміни вступної кампанії. Їх буде не більше 15-20%. До того ж вузи уже сьогодні мають виробити офіційну позицію, будуть вони подовжувати терміни чи ні. Вчора ми зв'язалися з найбільш популярними державними навчальними закладами і запитали їх про продовження термінів. Переважна відповідь була "ні", - проінформувала Айвазовська.

Вона радить абітурієнтам і їх батькам звернутися до приймальної комісії вищих навчальних закладів і уточнити терміни подання документів.

Нагадаємо, на вимогу прем'єр-міністра Миколи Азарова міністр освіті Дмитро Табачник заявив про продовження вступної кампанії. Така необхідність була викликана величезними чергами абітурієнтів до приймальних комісій.

Зараз ви читаєте новину «Заява Табачника про подовження вступної кампанії є "липовою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути