Ексклюзиви
середа, 21 липня 2010 20:44

Табачник "перевів стріли" за вступну кампанію на ректорів

Табачник "перевів стріли" за вступну кампанію на ректорів

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник прокоментував доручення Кабміну в особі прем"єр-міністра України Миколи Азарова розглянути необхідність продовження першого етапу вступної кампанії, тобто збільшити термін подачі документів у вищі учбові заклади.

За словами міністра, на сьогодні усі ректори вищих навчальних закладів України, незалежно від форми підпорядкування університетів (це і медичні, і аграрні, і художні), категорично заперечують можливість продовження терміну подачі документів, оскільки тоді вступна кампанія буде непрозорою.

"Але виходячи з побажань батьків та абітурієнтів, Міністерство готове продовжити термін подачі документів у вузи на 5 днів, якщо буде звернення конкретного вузу. Тобто, якщо університет звернеться до Міністерства і повідомить, що не встигає обробити документи абітурієнтів, тоді МОН розгляне питання про продовження терміну подачі документів на термін до 5 днів", - зазначив міністр.

Він вважає, що вже з понеділка усі черги зникнуть, оскільки університети вже зараз тримають ситуацію під контролем.

"І ті абітурієнти, які скаржаться, повинні зрозуміти, що частина вузів знаходиться у старих приміщеннях, які фізично не можуть розмістити кілька тисяч людей одночасно", - зазначив Табачник.

Він не виключає, що є провина кількох університетів у безглуздій організації вступної кампанії.

"Тому за результатами нинішньої кампанії подачі документів Міністерство уважно проаналізує ситуацію, а ті ректори, які не забезпечили нормальних умов для вступу, будуть суворо покарані, аж до усунення з посади", - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, прем"єр-міністр України Микола Азаров попередив міністра освіти Дмитра Табачника про недопустимість зайвого ажіотажу в роботі приймальних комісій вузів і висловився за продовження термінів вступної кампанії.

Після цього Кабінет міністрів рекомендував Міністерству освіти і науки продовжити вступну кампанію у вищі учбові заклади без порушення термінів початку нового навчального року, повідомляє ІМК

Зараз ви читаєте новину «Табачник "перевів стріли" за вступну кампанію на ректорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути