середа, 21 липня 2010 13:39

Герман допоможе Азарову обрізати повноваження Табачника - політолог

Герман допоможе Азарову обрізати повноваження Табачника - політолог

Прем"єр-міністр Микола Азаров прагне реваншу за відставку віце-прем"єра з гуманітарних питань Володимира Семиноженка. Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Вадим Карасьов, коментуючи можливу передачу вищих учбових закладів у підпорядкування Державному комітету з науки, інновацій і інформатизації, який очолює Семиноженко.

"Це намагання і домагання реваншу групи Азаров- Семиноженко у тих, хто підступно, не зважаючи на думку Азарова, відправив Семиноженка у відставку", - сказав Карасьов.

Він пояснив, що до відставки Семиноженка причетна група, яка виступає за більш чіткий ідеологічний російський курс в гуманітарній політиці. "До неї входить і Табачник", - додав політолог.

Крім того, за словами Карасьова, підпорядкування вишів держкомітету - це намагання перерозподілу адміністративного ресурсу гуманітарної сфери.

"Якщо буде прийнято рішення про ліквідацію посади віце-прем"єра з гуманітарних питань, то тоді постане питання про реальну владу Табачника над гуманітарно-освітянською сферою.

У нього, як міністра освіти, зосередиться дуже потужний адміністративно-гуманітарний ресурс: школи, виші", - сказав Карасьов.

На його думку, проти цього може виступити заступниця глави АП Ганна Герман.

"Вона стане певним союзником Азарова-Семиноженка на шляху перерозподілу освітянсько- гуманітарного ресурсу", - вважає Карасьов.

За його словами, у разі, якщо вузи таки перейдуть у підпорядкування держкомітету Семиноженка, Міносвіти займатиметься лише школами.

"А виші відійдуть від Міносвіти. І це може бути сприйнято ректорським корпусом, який не в захваті від останніх новацій Табачника. Це підтримає й студенство, для якого Табачник ворог номер один на відміну від Семиноженка, який був коректнішим до студентських акцій", - пояснив Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Герман допоможе Азарову обрізати повноваження Табачника - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути