Ексклюзиви
понеділок, 21 червня 2010 20:15

Томенко боїться, щоб влада не набрала 300 голосів

Томенко боїться, щоб влада не набрала 300 голосів

21 червня у Полтаві 45-річний віце-спікер Микола Томенко презентував повний автожиттєпис Михайла Драгоманова і прокоментував останні події у політичному житті України.

"Через тиждень у Верховній Раді будуть великі сварки, - каже Микола Томенко. - Причина тому закон про референдум, податковий і бюджетний кодекси, місцеві вибори. Я жахнувся, коли побачив новий податковий кодекс. Він не захищатиме простих людей. Як і раніше багатії розраховуватимуться не податками до державної казни, а хабарями.

Під час Помаранчевої революції було модно говорити про те, що податкову міліцію варто ліквідувати і залишити тільки адміністрацію. Та тепер буде ще й інспекція. Третій орган, який складатиметься з податкових інспекторів. Вони здійснюватимуть контроль шляхом непрямих економічних спостережень чи аналізів. Мають право проводити опитування, спостерігати за підприємцем і вирішувати, чи достатньо він сплачує податку. Якщо людина не бажає сплатити вказану суму, гроші автоматично знімають з рахунку підприємця. У часи Берії було багато подібного. Звісно, бюджет потрібно поповнювати, але не такими методами.

Я запитався у знайомого з Партії Регіонів про можливі нововведення, на що він мені відповів: "Все нормально. Нас же не будут трогать". Сподіваюся, у коаліції вистачить здорового глузду, щоб не приймати такий податковий кодекс.

Томенко відзначив, що вибори відбудуться 31 жовтня за змішаною системою і закритими списками. На думку, віце-спікера вибори потрібно було провести в один день по всій Україні за відкритими списками.

Ідеологічно-системними союзниками БЮТу Микола Томенко назвав партії "За Україну", "Народний Рух України".

"Була "Народна самооборона", але тепер проблемно. Двох з "нунсу" купили, а решта перейшли самі, - відзначив Томенко. - Передбачаю, що половина наших соратників може перейти у коаліцію. Є такі, що вранці ходять до Клюєва, а ввечері до кабінету Льовочкіна - перевіряють, де більше платять. Клюєв дає 10 тисяч місячної доплати, а Льовочкін 25. Бо вони конкурують між собою за вплив на президента. У таких подіях звинувачую себе, керівництво БЮТу і "Нашої України". Ми не розрахували, що ці люди не могли пройти випробування і тепер продаються за гроші. Виступатиму, щоб у партійній частині БЮТу не було жодного бізнесмена.

Ющенка критикував за кумізм, а тепер, коли подивився, як формується влада, вирішив, що попередня була абсолютно чесною. Бо в Ющенка при владі були один брат, один племінник, пару кумів. Тепер куди не плюнь, то одні родичі. До того ж іде боротьба між єнакіївськими і горлівськими, а макіївські проти донецьких.

Микола Томенко впевнений, незабаром рейтинги опозиції і її лідерки Юлії Тимошенко зростуть.

"Не підтримую романтично налаштованих опонентів, які думають, що ми проіснуємо недовго. Потрібно плануватися і працювати до 2015 року. Варто чітко визначитися з політичними союзниками. Добре, якщо Тігіпко чи Яценюк скажуть, що втомилися від антинародної влади і перейдуть до нас. Ми повинні знати з ким повертатися до влади. Потрібно провести радикальні кадрові зміни всередині опозиції.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Томенко боїться, щоб влада не набрала 300 голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути