понеділок, 17 травня 2010 15:56

Томенко обурився "наклепницькою" ініціативою Кисельова

Томенко обурився "наклепницькою" ініціативою Кисельова

Відновлення кримінальної відповідальності за наклеп влада може використати як привід для порушення кримінальних справ проти журналістів та опозиції.

Таку думку висловив БЮТівець, віце-спікер Микола Томенко, коментуючи зареєстрований у парламенті колишнім "регіоналом" Василем Кисельовим законопроект, що пропонує встановити кримінальну відповідальність за наклеп.

"В законодавстві жодної демократичної країни немає подібної норми", - сказав він, повідомляє прес-служба віце-спікера.

Томенко зазначив, що знає про "спокусу влади під егідою використання поняття "наклеп" відкривати кримінальні справи проти журналістів та опозиції".

"Але якщо нам вдалося в часи Леоніда Кучми довести, що це середньовічна норма, то я переконаний, що на сьогоднішній день парламент не підтримає відповідний законопроект", - підкреслив він.

Окрім того, Томенко зазначив, що якщо таку норму відродити, то, очевидно, треба її відроджувати у пакеті з низкою інших законодавчих новацій авторитарних режимів.

"Скажімо, влада, як мінімум, може визначати інтернет-сайти, які можна відвідувати громадянам України, а які треба забороняти", - додав він.

Нагадаємо, що депутат Василь Кисельов, обраний за списком Партії регіонів, зареєстрував у Верховній Раді законопроект, яким пропонує встановити кримінальну відповідальність за наклеп.

Він мотивує це тим, що після вилучення з Кримінального Кодексу статей 125 "Наклеп" та 126 "Образа", в Україні різко збільшилась кількість випадків, коли громадяни, в тому числі народні депутати, з трибуни парламенту та через ЗМІ поширюють заздалегідь неправдиві відомості.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Томенко обурився "наклепницькою" ініціативою Кисельова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути