понеділок, 15 лютого 2010 09:17

Янукович пообіцяв Росії розібратися з Бандерою

Янукович пообіцяв Росії розібратися з Бандерою

Питання про скасування указу про присвоєння звання Героя України Степану Бандері буде розглянуто.

Про це в інтерв"ю російському каналу "Росія 24" сказав новообраний президент Віктор Янукович.

"Це питання дуже резонансне для нашої країни і дуже сильно впливає на розкол нашої держави. Звісно, я це питання у обов"язковому порядку розгляну.

І ми ухвалюватимемо рішення, щоб в майбутньому ніколи у нас в країні не виникали питання переписування історії", - заявив Янукович.

Він вважає, що сам підхід до нагородження такими нагородами неправильний, тому що ця нагорода сучасна і нагороджувати людей, яких вже немає, не правильно.

Кажучи про статус російської мови в Україні, Янукович відзначив, що історія останніх п"яти років "переконала український народ в тому, що не можна йти шляхом насильницької українізації та порушувати права російськомовного населення".

Він нагадав, що Україна ратифікувала Європейську хартію регіональних мов, "яка передбачає застосування російської мови на Україні в діловодстві, в медицині, в судочинстві та у всіх регіонах там, де є необхідність, вона застосовуватиметься".

"Тобто права російськомовного населення не будуть утискатися", - пообіцяв Янукович.

Окрім цього, на думку Януковича, за ці п"ять років український народ втомився від політиків і від політизування життя", тому "сьогодні нам потрібно повернутися до життєвих проблем, до того, що цікавить людей".

"А це об"єднує, тому що незалежно від того, де живе лікар, вчитель, робочий будь-якого підприємства - на сході, на заході, в центрі або на півдні - вони всі хочуть, щоб вирішувалися соціальні питання, питання життєзабезпечення регіонів вирішувалися, щоб вони могли жити на стабільній території в Україні. Ось вирішення цих задач на цьому шляху об"єднає український народ", - упевнений Янукович.

Янукович повідомив, що має намір ініціювати процес вдосконалення законодавчої системи, щоб вибори проводилися не частіше, ніж один раз на п"ять років.

"Проведення щорічно виборів вносять дестабілізацію, зокрема, економічну", - сказав він.

Також він відзначив, що політики повинні нести відповідальність за все, що вони обіцяють виборцям, звітувати.

"Я сподіваюся, що мої перших п"ять років дадуть мені можливість подивитися через п"ять років людям в очі. Я вірю, що за перші п"ять років виконав те завдання, яке я намітив. Я зобов"язаний це зробити", - сказав він, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв Росії розібратися з Бандерою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути