вівторок, 19 січня 2010 10:44

Тимошенко підкупить Тігіпка посадою прем"єра?

Тимошенко підкупить Тігіпка посадою прем"єра?

Кандидат на посаду президента Юлія Тимошенко має намір вступити в переговори з Сергієм Тігіпком, який зайняв у першому турі виборів президента третє місце.

Щоб отримати публічну підтримку і частину електорату Тігіпка, Тимошенко запропонує йому пост прем"єр-міністра, а в додаток квоту в 50% при формуванні уряду, пише "Дело".

"На менше він (Тігіпко. - ред.) не погодиться", - так, за словами джерела видання, радив Тимошенко її найближчий соратник Олександр Турчинов.

Розмова між ними відбулася пізно ввечері 17 лютого в готелі "Хайят", де розміщувався передвиборний штаб Тимошенко. За словами свідка бесіди, в найближчий день Турчинов має намір підготувати угоду і направити його потенційному партнерові.

Проте навіть якщо Тимошенко вдасться переманити на свою сторону Тігіпка, це зовсім не означає, що прем"єр-міністрові вдасться сподобатися його електорату.

Куди важливіше за електорат Тігіпка - здатність Тимошенко продемонструвати готовність до змін. Прем"єр повинна послати ті месседжі, які Тігіпко використовував під час виборчої кампанії.

Разом з тим відразу ж після оголошення результатів екзит-полів Тігіпко, який, до речі, до виборів числився радником у Тимошенко, заявив про свій намір дотримувати нейтралітет в другому турі президентської гонки.

Соратники Тігіпка менш категоричні. Вони стверджують, що їхній лідер узяв паузу на 10-12 днів, щоб обдумати всі можливі варіанти.

У штабі Тимошенко не приховують свого розчарування заявами потенційного партнера. Народний депутат від БЮТ Сергій Міщенко визнав, що в таких умовах посада прем"єра - це мінімальна ціна, яку потрібно платити Тігіпку за співпрацю.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко підкупить Тігіпка посадою прем"єра?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути