понеділок, 14 грудня 2009 11:46

Росія купує визнання Абхазії та Південної Осетії за $50 млн

Росія купує визнання Абхазії та Південної Осетії за $50 млн

Визнати незалежність Абхазії та Південної Осетії слідом за Росією готова Республіка Науру - невелика острівна держава в Тихому океані, населення якого складає близько 14 тисяч осіб. Як пише "Комерсант", про намір парламенту республіки розглянути це питання оголосив міністр закордонних справ, торгівлі та фінансів Науру Кірен Кеку, який відвідав днями Південну Осетію.

У Цхінвалі Кеку прибув з Москви, де, як відзначає видання, обговорювалася можливість виділення Республіці Науру фінансової допомоги. За інформацією "Комерсанта", республіка просить у Росії близько 50 мільйонів доларів "на невідкладні соціально-економічні проекти".

Готовність визнати суверенітет Абхазії та Південної Осетії Науру, як повідомляє газета, висловила ще на початку осені. Умовою республіка поставила "активну участь Росії в міжнародній конференції донорів Науру". У заході, що відбувся в середині листопада, дійсно взяв участь російський представник. А через декілька тижнів міністр закордонних справ республіки прибув до Москви.

За інформацією "Комерсанта", в Москві Кірен Кеку зустрічався з російським колегою Сергієм Лавровим. Повідомлення про цю зустріч, як відзначає видання, не потрапило в стрічки інформагентств і на новинну стрічку сайту російського МЗС.

Абхазію і Південну Осетію окрім Росії визнали тільки Нікарагуа і Венесуела. Про згоду Венесуели, нагадаємо, оголосив у вересні президент країни Уго Чавес, коли приїхав до Москви домовлятися про кредити і постачання зброї. При цьому в Москві наполегливо заперечують версії, згідно з якими міжнародне визнання Абхазії та Південної Осетії було "куплене".

Науру вже має досвід встановлення дипломатичних контактів в обмін на фінансову допомогу. Так, в 2002 році республіка вирішила встановити відносини з Китаєм на шкоду Тайваню (Пекін тоді пообіцяв науруанцям 130 мільйонів доларів). Пізніше, проте, в обмін вже на допомогу з боку Тайваню Науру змінила свою позицію, розірвавши відносини з Пекіном, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія купує визнання Абхазії та Південної Осетії за $50 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути