понеділок, 07 грудня 2009 11:44

Джемільов назвав свого наступника

Джемільов назвав свого наступника

Голова меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемільов вважає, що його посаду гідний обійняти перший заступник голови меджлісу Рефат Чубаров.

Про це він заявив журналістам в Сімферополі 6 грудня під час сесії курултаю.

"У нас декілька є відповідних кандидатур, на минулій сесії курултаю я вже пропонував кандидатуру Рефата Чубарова, а зараз є теж непогана кандидатура - Ремзі Ільясова, але якщо буде голосування, я голосуватиму за Рефата Чубарова", - сказав глава меджлісу.

Мустафа Джемільов хотів залишити пост глави меджлісу, щоб мати можливість за життя надати підтримку своєму послідовникові на цій посаді. Проте на курултаї його друга спроба піти з посади голови меджлісу була відхилена

Відповідаючи на питання, що стало мотивом бажання піти з посади, Джемільов сказав:

"Старий став, є молоді, більш здатні, і потім якось недобре, я вже 18 років на цій посаді, хотілося б за життя підтримати нового голову меджлісу, тому що, коли йдеш природним чином, в національному русі відбуваються нехороші речі".

Також делегати 2-ої сесії курултаю кримськотатарського народу ухвалили рішення підтримати на майбутньому президентському виборі лише демократичних кандидатів.

"Враховуючи високий ступінь вірогідності проведення другого туру голосування, в ході якого і буде обраний президент України, курултай кримськотатарського народу доручає меджлісу, за результатами першого туру голосування і відповідно до вищевикладених принципів, ухвалити рішення про підтримку конкретного кандидата і реалізувати заходи для забезпечення його широкої підтримки виборцями", - сказано в заяві.

При цьому в ході обговорення даного питання на курултаї звучали пропозиції вже сьогодні чітко визначитися з підтримкою. Так, надходили пропозиції підтримати кандидатів в президенти Юлію Тимошенко або Віктора Ющенка.

У свою чергу глава меджлісу Мустафа Джемільов закликав кримських татар не ігнорувати вибори і бути уважним при голосуванні, оскільки низка кандидатів в президенти - наприклад, Інна Богословська і Петро Симоненко, - в своїх політичних програмах не керуються демократичними принципами.

За матеріалом: Цензор.НЕТ
Зараз ви читаєте новину «Джемільов назвав свого наступника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути