Ексклюзиви
пʼятниця, 04 грудня 2009 11:42

Україна зазнала нищівної критики ЄС перед самітом

Україна зазнала нищівної критики ЄС перед самітом

Керівництво української держави не виконує зобов"язання перед Європейським Союзом щодо проведення реформ. Про це заявив голова представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

Тейшейра нагадав, що одразу після Помаранчевої революції чільні українські керівники заявляли про потребу конституційної реформи, щоб краще окреслити повноваження різних гілок влади, але жодного поступу у цьому не було досягнуто.

Представник Євросоюзу також вказав на відсутність реформ в економіці, які би зменшували бюрократичні перешкоди для ведення бізнесу, і брак намагань диверсифікувати українську економіку, яка опинилася залежною від кількох енерговитратних і вразливих до міжнародних криз галузей.

Тейшейра також заявив, що не бачить в української влади волі до боротьби з корупцією.

Нагадаємо, 4 грудня у Києві відбудеться саміт Україна-ЄС, під час якого буде обговорено широкий спектр питань взаємодії нашої країни з Євросоюзом у контексті перспектив повномасштабної інтеграції України до ЄС.

На сьогодні найбільш актуальним питанням порядку денного відносин Україна-ЄС є опрацювання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом на заміну чинної Угоди про партнерство і співробітництво.

Європейський Союз на саміті Україна-ЄС представлятиме головуючий у ЄС прем"єр-міністр Швеції Фредрік Райнфельдт, Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, комісар ЄС з питань зовнішніх відносин Беніта Ферреро-Вальднер. Українську делегацію очолює Президент Віктор Ющенко.

BBC

Зараз ви читаєте новину «Україна зазнала нищівної критики ЄС перед самітом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути