субота, 11 липня 2009 10:47

Португалія хоче бачити Україну в ЄС

Португалія хоче бачити Україну в ЄС

Голова Представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра вважає, що Португалія не заперечувала б проти членства України в Європейському Союзі.

Про це він заявив на зустрічі з бізнесменами в донецькій філії Європейської Бізнес Асоціації.

Ж.Тейшейра відзначив, що в Євросоюзі є країни, які розташовані ближче до України, і через історичні причини "краще Україну розуміють, поділяють її проблеми". Також, за його словами, є й інші країни, "наприклад, моя країна (Португалія), на іншому кінці Європи, яка дізналася про Україну лише 10 років тому, коли до неї приїхали близько 100 тисяч українців, щоб там працювати і жити".

На думку Ж.Тейшейри, португальці дуже прихильно ставляться сьогодні до українців. "Ми традиційно дуже добре приймаємо гостей, а українці законослухняні, працьовиті, хочуть кращого життя, що є природним. І я думаю, що Португалія не заперечувала б проти членства України в Євросоюзі", - сказав голова Представництва Єврокомісії.

Ж.Тейшейра також наголосив, що "в Євросоюзі немає того, що називають сферою впливу". "У багатьох людей є відчуття, що є низка країн, які хочуть втягнути в свою сферу впливу якомога більше країн. Такого в Євросоюзі немає. Спочатку потрібно виконати договір, а відтак уже говорити про вступ до Євросоюзу", - сказав Ж.Тейшейра.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Португалія хоче бачити Україну в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути