пʼятниця, 04 грудня 2009 08:55

ПР: У Лаврі хочуть зробити музей Голодомору і виставку картин художників-геїв

ПР: У Лаврі хочуть зробити музей  Голодомору і виставку картин художників-геїв

У Партії регіонів вважають, що автори проекту постанови про збереження комплексу Києво-Печерської Лаври хочуть вижити звідти Українську православну церкву, а на її території організувати експозиції Голодомору.

Про це заявив регіонал Вадим Колесніченко у четвер, 3 грудня.

"За гарними словами проекту постанови проглядається очевидне бажання авторів будь-якими способами видавити з Києво-Печерської Лаври Українську православну церкву і " очистити" місце для більш близьких для них церков і сект", - зазначає Колесніченко.

За словами депутата, Києво-Печерська Лавра вже фактично і юридично розділена на дві частини - музейно-виставковий комплекс (т.зв. Верхня лавра) у сфері управління Міністерства культури і туризму, і власне монастир (т.зв. Нижня лавра) під керівництвом Української православної церкви.

"А постановою просто намагаються відібрати Нижню Лавру в Української православної церкви", - вважає він.

"Таким чином на територію Лаври планується подавати свої структури під виглядом "музеїв", або створювати експозиції "бандерівцям", Голодомору, виставляти сексуально нетрадиційних художників та їхню творчість, що категорично неприйнятно для будь-якої віруючої людини", - йдеться в заяві.

За словами Колесніченка, Партія регіонів не підтримає цей документ при голосуванні, оскільки вважає, що весь комплекс Києво-Печерської Лаври необхідно передати під керівництво церкви.

Нагадаємо, що 3 грудня депутати Верховної Ради Володимир Яворівський, Павло Мовчан, члени фракції Блоку Юлії Тимошенко, а також Кирило Куликов, фракція Блоку Наша Україна - Народна Самооборона, запропонували парламенту розслідувати законність ведення будівництва в буферних зонах національних заповідників Софія Київська і Києво-Печерська лавра.

Також вказаним документом пропонується передати весь комплекс Києво-Печерської лаври в сферу управління Міністерства культури і туризму України, а також розглянути можливість включення в структуру Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Музею книги і книгодрукування України, Державної історичної бібліотеки та інших музеїв.

За матерiалами: Кореспондент
Зараз ви читаєте новину «ПР: У Лаврі хочуть зробити музей Голодомору і виставку картин художників-геїв ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути