Ексклюзиви
субота, 14 листопада 2009 10:38

Українська "молодіжка" здобула важливу перемогу над бельгійцями (ВІДЕО)

Українська "молодіжка" здобула важливу перемогу над бельгійцями (ВІДЕО)

Перед звітним туром в групі 8 відбірного турніру до чемпіонату Європи 2011 року (U-21) склалася дуже цікава ситуація. За підсумками чотирьох турів відразу три команди - Україна, Бельгія і Франція - мали в своєму активі по вісім очок. Наші хлопці за додатковими показниками очолювали таблицю, а бельгійці з тієї ж причини розмістилися на третьому місці.

Підопічних Павла Яковенка чекав важкий вояж до Бельгії. Нагадаємо, що місяць тому "червоні дияволи" приїжджали до Києва, і тоді була зафіксована результативна нічия 1:1. Безумовно, перед рідними уболівальниками бельгійці були налаштовані виключно на перемогу. Але наші хлопці також не проти були розжитися турнірними очками в Сент-Трюйдене.

Віддавши суперникові ініціативу, "синьо-жовті" основні сили зосередили на обороні своїх воріт, при першій нагоді вибиваючи м"яч на чужу половину поля - а там вже Кравець, як міг, чіплявся за м"яч. Проте, нашому воротареві довелося неабияк попітніти, щоб зберегти свої ворота "сухими". А українці використовували фактично свій єдиний момент, і м"яч влетів в протилежні ворота. Морозюк навісив з кутового, Кравець дезорієнтував захисника, який підправив м"яч головою, і Голодюк з декількох метрів переправив м"яч у ворота. Нелогічний, але такий приємний для нас гол.

У другому таймі перевага бельгійців вже не була такою очевидною. Наші хлопці прагнули відповідати на випади господарів, і в середині тайму їм вдалося вдруге засмутити уболівальників. Пашаєв виконав точний навіс з правого флангу, а Голодюк в падінні головою оформив дубль в матчі. Грамотно збудувавши оборону, підопічні Павла Яковенко так і не дозволили бельгійцям створити що-небудь небезпечне біля воріт Каніболоцького.

Таким чином, набравши 11 очок, українці одноосібно очолили турнірну таблицю. У найближчий вівторок, 17 листопада, збірна Франції матиме можливість наздогнати наших хлопців - для цього "триколірним" необхідно удома обіграти Словенію. Свій же наступний матч команда Павла Яковенко проведе 29 травня наступного року, коли поїде на Мальту.

Бельгія (U-21) - Україна (U-21) - 0:2 (0:1).

Голи: Голодюк (36, 73).

Бельгія: Міньоле, Аараб (Бентеке, 81), Альдервейрельд, ван Гейсегем, Хейгебарт, Буйенс, Мунунга, Вітсель (Капон, 67), Лукаку, Карсела-Гонсалес, Муянгі (Кумс, 46).

Україна: Каніболоцький, Пашаєв, Матвєєв, Кривцов, Сахневич, Голодюк, Чеснаков, Білий (Віценець, 74), Коноплянка, Морозюк (Гармаш, 90+1), Кравець (Федорчук, 67).

Попереджені: Аараб (3), Карсела-Гонсалес (4) - Морозюк (19), Пашаєв (51), Коноплянка (66).

ФК "Динамо" (Київ)

Зараз ви читаєте новину «Українська "молодіжка" здобула важливу перемогу над бельгійцями (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути