субота, 05 вересня 2009 14:35

Організатора замаху на президента Інгушетії застрелили

Організатора замаху на президента Інгушетії застрелили

У Інгушетії знищений лідер республіканського бандпідпілля і один з організаторів замаху на інгушського президента Юнус-Бека Євкурова. Про це в суботу, 5 вересня, заявили в управлінні ФСБ по Інгушетії.

За даними ИТАР-ТАСС, знищеного бойовика звали Іслам Дзортов. В той же час джерело РИА Новочти заявило, що ім"я бойовика - Рустам Дзортов. Він, за відомостями УФСБ, координував діяльність всіх бандформувань, що діють на території Інгушетії, причетний до низки особливо тяжких злочинів; Дзортов був відомий на прізвисько Абдул Азіз і знаходився у всеросійському розшуку. Згідно зі свідченнями одного зі спійманих бойовиків, Дзортов був одним з організаторів замаху на президента Інгушетії.

Дзортов і двоє його односправців були застрелені в перестрілці з міліціонерами. Бойовики, що їхали на автомобілі ВАЗ-21099, відкрили вогонь по співробітниках правоохоронних органів увечері 4 вересня. Міліціонери знищили двох бандитів на місці, Дзортову ж, не дивлячись на отримані поранення, вдалося втекти. Пізніше його тіло було виявлене за декілька сотень метрів від місця перестрілки. За уточненими даними, бойовик стискав в руках осколкову гранату Ф1.

Замах на президента Інгушетії стався вранці 22 червня 2009 року. На шляху проходження кортежу Євкурова була підірвана потужна бомба. В результаті вибуху загинули дві людини, сам Євкуров отримав важкі травми і був госпіталізований. З лікарні президент Інгушетії виписався 10 серпня, а через три дні повернувся до виконання обов"язків керівника республіки. За півтора місяці, що Євкуров знаходився в московській лікарні, в Інгушетії було здійснено гучне замовне вбивство і великий теракт. 12 серпня у власному робочому кабінеті був убитий міністр будівництва республіки Руслан Амерханов, а через п"ять днів, 17 серпня, терорист-смертник підірвав замінований автомобіль біля будівлі РВВС в Назрані. Жертвами вибуху стали понад 20 осіб, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Організатора замаху на президента Інгушетії застрелили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути