середа, 26 серпня 2009 14:16

НАТО не допоможе Україні в забезпеченні територіальної цілісності

НАТО не допоможе Україні в забезпеченні територіальної цілісності

НАТО не має наміру надавати Україні військову допомогу і допомагати їй у забезпеченні територіальної цілісності, заявив в середу офіційний представник альянсу Джеймс Аппатурай.

Він підтвердив, що підписана Україною і НАТО 21 серпня декларація про доповнення Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного Договору від 9 липня 1997 року дійсно передбачає можливість скликання Україною засідання Комісії УКРАЇНА-НАТО.

Проте, за його словами, "НАТО не має наміру надавати військову допомогу Україні та допомогу в забезпеченні (територіальної) безпеки".

Раніше постійний представник Росії при НАТО Дмитро Рогозін висловив стурбованість, що зафіксований в підписаний Україною і НАТО пункт додаткової декларації про право Києва у разі загрози територіальної цілісності скликати Комісію УКРАЇНА-НАТО може втягнути найбільший в світі військово-політичний альянс у внутрішні справи України.

Декларація про доповнення Хартії про особливе партнерство між Україною і НАТО була підписана в Брюсселі, з боку України підпис під документом поставив постійний представник при НАТО Ігор Сагач, від альянсу - генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмусен.

РІА "Новости", Кореспондент

Зараз ви читаєте новину «НАТО не допоможе Україні в забезпеченні територіальної цілісності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути