неділя, 09 серпня 2009 15:22

В Нагасакі шість тисяч людей схилили голови в знак скорботи за загиблими

В Нагасакі шість тисяч людей схилили голови в знак скорботи за загиблими
Більше шести тисяч людей зібралися в Парку Миру в Нагасакі на церемонії, присвяченій 64-им роковинам американського атомного бомбардування цього японського міста, повідомляє в неділю японська газета "Іоміурі". Атомне бомбардування Нагасакі було другим та останнім після бомбардування Хіросіми, яка пережила вибух 6 серпня 1945 року.

На початку церемонії офіційних осіб помістили три фоліанти зі списком з 3 тисяч 304 імен жертв трагедії, серед яких були внесені і ті, хто вижив під час бомбардування, але помер від її наслідків через рік з моменту проведення минулої церемонії пам"яті.

Об 11:02 за місцевим часом (5:02 за київським), коли 62 роки тому на місто була скинута бомба "Товстун", під дзвін дзвону і сигнал повітряної тривоги була оголошена хвилина мовчання. Всі, хто зібрався на церемонії, від людей похилого віку до дітей, схилили голови.

Крім того, пише видання, прем"єр-міністр Асо Таро, мер Хіросіми Тадасі Акіра і 29 послів іноземних держав в Японії поклали вінки з жовтих і білих квітів на постамент меморіалу.

Крім того, мер Нагасакі - відомий японський політик Томіхіса Тауе, - виступаючи перед публікою на церемонії, закликав людей всіх країн підтримати тезу про необхідність створення світу без ядерної зброї. Дану пропозицію висловив президент США Барак Обама в Празі в квітні 2009 року.

"Перед людством лежать дві дорогі. Одна з них може привести до світу без ядерної зброї, а інша, що веде до (само) знищення, змусить нас пережити ще раз катастрофу Хіросіми і Нагасакі", - заявив Тауе.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «В Нагасакі шість тисяч людей схилили голови в знак скорботи за загиблими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути