субота, 04 липня 2009 13:57

Медведько сподівається, що совість не дасть втекти Лозінському за кордон

Генпрокурор Олександр Медведько не може гарантувати, що Віктор Лозінський, позбавлений у п"ятницю депутатських повноважень, не виїде з України, проте сподівається, що екс-депутат сам сприятиме слідству.

Про це він заявив в інтерв"ю "Дзеркалу тижня" в четвер, коментуючи вірогідність того, що Лозінський покине країну до зняття з нього депутатського імунітету.

Генпрокурор повідомив, що гарантії, що Лозінський не сховається від слідства, не існує.

"Такої гарантії немає. У силу закону ми не маємо права охороняти народного депутата, спостерігати за ним і, більше того, вживати якихось заходів, спрямованих на його затримання", — сказав він.

При цьому Медведько припустив, що переховуватись від слідства Лозінському не дозволить совість.

"Гадаю, що в народного депутата, котрий навіть сам заявляв про те, що він звернувся до генерального прокурора з проханням зняти з нього депутатську недоторканність, є певна громадянська совість. Сподіваюся, він перебуватиме тут і сам посприяє тому, щоб ми об"єктивно, всебічно розслідували обставини загибелі Олійника", — заявив генпрокурор.

При цьому він наголосив, що має всі підстави стверджувати, що Лозінський причетний до смерті Олійника.

"У мене як у генерального прокурора на даний момент є всі достатні підстави стверджувати, що і прокурор Голованівського району, і начальник районної міліції, і народний депутат причетні до смерті Валерія Олійника", — заявив Медведько.

"Я переконаний, що Ло?зінсь?кий причетний до цього зло?чину, і він нестиме кримінальну відповідальність. Для того і було направлено відповідне подання, щоб ми могли рухатися далі в розслідуванні цієї справи", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Медведько сподівається, що совість не дасть втекти Лозінському за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути