четвер, 11 червня 2009 12:26

Ющенко вимагає перегляду газових угод

Ющенко вимагає перегляду газових угод
Президент України Віктор Ющенко знову заявляє про необхідність перегляду угод про газові постачання між Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз України" і російським ВАТ "Газпром".

"Вимагають спокійного коректного розгляду так звані угоди", - сказав президент в ході наради в НАК "Нафтогазі" у четвер в Києві.

На думку президента, дані домовленості, якщо не будуть переглянуті, "принесуть на роки економічну кабалу Україні".

У такому разі, відзначив він, "фінал буде один - втрата газотранспортної системи України". "Україна по суті втратила перспективи державного контролю над газотранспортною системою", - сказав Ющенко.

Він підкреслив, що як президент наполягатиме на тому, "що існують національний закон, який не допустить іншого способу використання ГТС, як виключно національну монополію - державна власність, державне управління і державне врегулювання. "Іншої моделі не буде", - додав Ющенко.

"Нам між тим, про що домовилися, і тим, що вимагає національне законодавство, треба пройти дорогу правового врегулювання", - відзначив президент.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «Ющенко вимагає перегляду газових угод ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути