четвер, 29 січня 2009 16:12

Соколовський: Тимошенко повинна визнати свою поразку в переговорах з Росією

Є ряд питань до газової угоди. І очевидно, що найпростіше було б, якби на всі ці питання з боку уряду України або уповноваженого урядом органу були даны прямі відповіді.

Про це на прес-конференції в медіа-холі повідомив уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

Він вважає, що відповіді мають бути направлені не так главі держави, як українському суспільству.

"Це найпростіше, тому що прямі відповіді завжди знімають будь-які додаткові питання і щодо термінів, і щодо цін, і щодо тих причин, чому все трапилося саме так", – сказав він.

Політик додав, що ми вже повинні прийти до того моменту, коли будь-яка влада, будь-яка переговорна команда, офіційно уповноважена делегація мають абсолютно чітко та відкрито відзвітувати перед суспільством.

Він вважає, що перш ніж "зробити загальний рапорт", уряду слід було би поінформувати суспільство, наприклад, так: "Ми зробили все, що змогли, але результат не той, на який ми розраховували".

"Потрібно розповісти про те, що ми виграли, а в чому програли. Тому що в будь-якому переговорному процесі є позиції двох сторін. Отже, не буде проблем, якщо переговорна команда признається, що позиція іншої сторони, у даному випадку Росії, була дуже незворушною, несправедливою та безкомпромісною. Тому до України і є таке дискримінаційне ставлення в цьому питанні, яке вилилося в те, що Україна в деяких питаннях дотуватиме російську сторону. Потрібно говорити про це відверто", – зазначив Соколовський.

Він висловив переконання, що з таким партнером, як Росія, відносини потрібно будувати рівноправний, прагматично, по-партнерски.

"Ні у кого немає сумніву в бажанні української влади, у бажанні держави Україна розвивати відносини з Росією як із тією державою, яка була і буде нашим партнером", – додав він, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Соколовський: Тимошенко повинна визнати свою поразку в переговорах з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути