середа, 29 квітня 2009 15:33

Перша смерть від свинячого грипу за межами Мексики

Перша смерть від свинячого грипу за межами Мексики
У США стало відомо про перший смертельний випадок захворювання людини свинячим грипом. Американські медики в середу підтвердили смерть 23-місячної дитини від зараження вірусом A/ H1N1 в штаті Техас. Це перший смертельний випадок за межами Мексики, яка вважається ймовірним осередком епідемії.

Згідно з даними, оприлюдненими в середу Всесвітньою організацією охорони здоров"я (ВООЗ), в даний час в США зареєстрована найбільша кількість хворих на свинячий грип - 64 людини. Це майже в 2,5 рази перевищує аналогічний показник в Мексиці.

Повідомлення з"явилося вслід за заявою мексиканської влади, що рівень смертності від захворювання почав знижуватися. Всього від захворювання свинячим грипом в Мексиці, як передбачається, могли померти 159 людей.

За даними Мінохоронздоров"я Мексики, в країні офіційно підтверджено лише 26 випадків зараження людей свинячим грипом. У вівторок увечері міністр охорони здоров"я латиноамериканської країни Хосе Анхель Кордова повідомив, що офіційно зареєстровано тільки 7 випадків загибелі людей від свинячого грипу. Раніше повідомлялося, що жертвами хвороби в цій країні стали 159 людей. За словами міністра, останні 152 людини померли від пневмонії.

Всього в світі підтверджено 105 випадків захворювання на свинячий грип.

На північноамериканському континенті - окрім США та Мексики - шестеро хворих зареєстровані в Канаді.

У Європі ВООЗ підтверджує чотири випадки захворювання на свинячий грип - п"ять у Великій Британії та два в Іспанії. В середу вранці про підтверджений випадок захворювання на свинячий грип в Німеччині повідомив міністр охорони здоров"я Баварії. Троє хворих на свинячий грип проживають в Новій Зеландії та двоє - в Ізраїлі.

Вірус H1N1 представляє значну небезпеку в епідеміологічному відношенні, оскільки здібний до швидкої генетичної зміни. У хворих підвищується температура, з"являються кашель, нежить, головний та м"язовий біль, в деяких випадках супроводжується блювотою та діареєю.

27 квітня ВООЗ підвищила рівень загрози пандемії свинячого грипу з третього до четвертого за шестибальною шкалою.

За матеріалами NEWSru.com, Интерфакс, РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Перша смерть від свинячого грипу за межами Мексики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути