понеділок, 16 березня 2009 08:52

Чотири партії контролюють підрахунок голосів на виборах в Тернополі

Чотири партії контролюють підрахунок голосів на виборах в Тернополі

Лідери Тернопільських обласних організацій Української народної партії, Єдиного центра, Пори, Нашої України підписали спільну заяву про об"єднання зусиль в організації спільного контролю за підрахунком голосів на виборах. "Члени дільничних виборчих комісій і спостерігачі від наших політичних сил докладуть усіх зусиль, щоб процес голосування і підрахунку голосів став зразком законослухнянності, демократичності і відкритості", - йдеться в заяві.

У документі також зазначається, що виборчий процес в області в неділю почався вчасно на усіх виборчих дільницях, які охороняються належним чином; за дотриманням законності стежать члени виборчих дільниць і спостерігачі від партій.

Водночас у БЮТ заявили, що заява чотирьох партій про спільний контроль підрахунку голосів є попередньою домовленістю про розподіл влади.

"Так звана заява про спільний контроль підрахунку голосів під час виборів, яку підписали політичні сили Єдиний центр, УНП, Пора, Наша Україна можна розцінювати як попередні домовленості про розподіл влади в Тернопільській облраді і письмові домовленості про загальні дії проти БЮТ у Тернопільській області", - заявив керівник фракції "Батьківщина" в обласній раді п"ятого скликання Ігор Романків.

"Всі можливі звинувачення в зриві виборів у Тернопільській області ми розцінюємо як провокацію, адже не беремо участі у виборах, які були скасовані постановою Верховної Ради", - додав він.

Нагадаємо, що громадська організація "Пора" звинуватила БЮТ у намаганні зірвати вибори до Тернопільської обласної ради.

Зокрема, у прес-службі організації повідомили, що 13 березня близько 10 вантажівок з бюлетенями не могли виїхати з видавництва "Збруч", оскільки виїзд заблокували представники БЮТ. Вони підігнали свої автомобілі і не давали виїхати вантажівкам з бюлетенями до територіальних виборчих комісій.

У Тернополі помер секретар виборчої комісії на спеціальній дільниці, яка знаходиться на території міської лікарні N3. Як повідомив представник ТВК, ця людина мала проблеми зі здоров"ям - раніше він переніс інфаркт.

Як відомо, у неділю відбулися вибори в Тернопільську облраду.

Раніше Блок Юлії Тимошенко відмовився від участі у цих виборах і звинуватив секретаріат президента в їх фальсифікації.

За матеріалами: Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Чотири партії контролюють підрахунок голосів на виборах в Тернополі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути