вівторок, 03 березня 2009 12:05

Обама написав Медведєву секретного листа

Обама написав Медведєву секретного листа
The New York Times пише, що в лютому президент США Барак Обама надіслав президентові Росії Дмитру Медведєву секретного листа. У ньому Обама написав, що готовий відмовитися від розміщення протиракетного щита в Східній Європі, якщо Москва допоможе перешкодити розробкам озброєнь великої дальності в Ірані. При цьому The New York Times посилається на анонімні джерела в адміністрації США, хоча за день до того про це ж повідомляв "Коммерсант".

The New York Times доповнює, що три тижні тому лист особисто доставили до Москви високопоставлені представники американської адміністрації. "У посланні наголошувалося, що у США не буде необхідності розміщувати перехоплювачі, якщо Іран припинить розробки ядерних боєголовок і балістичних ракет", - повідомляє видання. Тим самим США спробували створити стимул для того, щоб Москва підтримала їхню позицію стосовно Ірану, пояснили джерела. "Погано, якщо росіяни скажуть: "Ми спробуємо, але ви спочатку відмовтесь від розміщення". Треба, щоб іранська загроза зникла", - сказав в інтерв"ю якийсь високопоставлений співробітник адміністрації.

Газета посилається на анонімні джерела

За даними видання, Москва не дала відповіді, але в понеділок надійшло повідомлення, що Сергій Лавров торкнеться теми ПРО в п"ятницю, на своїй зустрічі з держсекретарем Хіларі Клінтон в Женеві.

Видання додає, що в посланні згадувалося про переговори щодо продовження договору про стратегічні озброєння і співпрацю в сфері постачання контингенту США в Афганістані. Можливо, припускає The New York Times адміністрація Обами повернулася до розгляду російської пропозиції про розміщення елементів системи ПРО в Росії та спільне управління цією технікою.

За матеріалами Полит.ру, InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «Обама написав Медведєву секретного листа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути