вівторок, 03 березня 2009 12:00

Огризко в Раді скаржиться на Росію і хизується грузинським орденом

Огризко в Раді скаржиться на Росію і хизується грузинським орденом

Міністр закордонних справ звинувачує російську сторону у відсутності реакції на пропозиції щодо розвитку відносини між Києвом та Москвою.

Про це Володимир Огризко заявив з трибуни Верховної Ради у вівторок у відповідь на питання щодо створення стратегічної групи МЗС по роботі з Росією.

"Я повністю підтримую рішення президента про створення такої групи, бо вона має на меті визначити стратегічні напрямки... це тільки піде на користь, щоб українсько-російські відносини, до яких Україна завжди ставилася з повагою і намаганням розвивати їх на рівноправній, добросусідській основі, мали перспективу", - сказав він.

"Інша справа, що на превеликий жаль, з російського боку ми не маємо відповіді на наші пропозиції", - наголосив Огризко.

Відповідаючи на питання щодо скандалу із попередженням посла Росії Віктора Черномирдіна, Огризко відповів, що перед цим неодноразово не публічно звертали увагу на неетичні заяви щодо України.

"Неодноразово ми звертали увагу Росії по своїх дипломатичних каналах, не публічно про те, що такі заяви не можуть мати місце в цивілізованому спілкуванні наших двох дружніх дерав. Я робив це особисто, я звертався до свого колеги Лаврова, звертав його увагу на такі речі. Але це продовжувалося місяцями", - розповів він.

Водночас він відкинув звинувачення "регіоналки" Ганни Герман про те, що такі заяви пролунали навмисно в той час, коли прем"єр Юлія Тимошенко намагалася вести переговори з Росією про отримання кредиту.

Він також навів приклад, коли кілька років тому один з губернаторів Росії був призначений послом в Білорусі.

"Був вже підписаний указ, але він допустив вислів на адресу Білорусі дуже нетактовного характеру. Так от реакція була миттєва – цей посол так і залишився послом своєї губернії і до Мінську не доїхав", - розповів Огризко.

Огризко також сказав, що пишається орденом від Грузії. Про це він заявив з трибуни, відповідаючи на питання депутата Партії регіонів Олександра Єфремова щодо моральності отримання ордену від грузинської влади.

Я маю немало орденів іноземних держав. Але цей орден я буду носити з великим моральним задоволенням", - заявив він.

Як відомо, міністр закордонних справ Грузії Грігол Вашадзе нагородив Огризка Орденом честі.

"Народ Грузії ніколи не забуде ту активну підтримку й увагу, яку під час серпневої війни Володимир Огризко виявив у відношенні нашої країни", - заявив Вашадзе.

За матеріалами: Українська правда, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Огризко в Раді скаржиться на Росію і хизується грузинським орденом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути