Ексклюзиви
середа, 04 лютого 2009 16:54

В 2008 році померла рекордна кількість журналістів

В 2008 році померла рекордна кількість журналістів
Минулий 2008 рік став одним з найбільш трагічних для журналістів. Про це заявив в середу генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів ЕйданУайт,<>представляючи щорічну доповідь про загиблих працівників ЗМІ.

За даними організації, в 2008 році під час виконання своїх обов"язків загинули 109 репортерів, операторів та редакційних співробітників. Найнебезпечнішою країною для працівників ЗМІ став Ірак. Найбільше журналістів минулого року також загинули в Мексиці та Індії.

Як повідомив Ейдан Уайт, в січні поточного року на службі вже загинули 10 працівників мас-медіа. В зв"язку з цим він закликав уряди держав здійснити нові кроки для забезпечення безпеки журналістів під час виконання їхніх обов"язків.

Нагадаємо, правоохоронні структури Росії мають своє бачення даної проблеми.

Якраз в середу МВС РФ заявило, що основною причиною загибелі співробітників ЗМІ в нашій країні є злочини, що сталися на побутовому ґрунті.

Цього ж дня в Підмосков"ї був побитий редактор опозиційної газети "Солнєчногорський форум" Юрій Грачов. За деякими даними, в його виданні неодноразово публікувалися матеріали на гострі теми, включаючи корупцію серед районних чиновників та порушення, що допускаються владою в різних сферах. Черговий номер "Солнєчногорського форуму" повинен був освітлювати вибори глави району та ради депутатів, призначені на 1 березня.

Раніше в Підмосков"ї був жорстоко побитий редактор газети "Хімкінська правда" Михайло Бекетов, відомий своїми критичними статтями на адресу адміністрації міста Хімкі.

Проте, наводячи приклади "невипадкових" смертей журналістів, жодне з резонансних вбивств і замахів представник МВС не вказав.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «В 2008 році померла рекордна кількість журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути