четвер, 15 січня 2009 08:17

Путін за ціну на газ радить злитись на нафтових спекулянтів

Путін за ціну на газ радить злитись на нафтових спекулянтів
Прем`єр РФ Володимир Путін відкинув звинувачення, що збільшення об`ємів постачань російського газу до Європи дасть Москві можливість диктувати європейським споживачам ціни.

"Ми не нав`язуємо ніяких цін. Мало хто знає з європейських громадян, у тому числі і громадян ФРН, що ці ціни складаються і залежать безпосередньо від ринкових цін на нафту і нафтопродукти. Від нас ці ціни ніяк не залежать. Висока ціна на нафту - висока ціна на газ. Ціни на нафту і нафтопродукти падають - падають і ціни на газ", - сказав російський прем`єр в інтерв`ю німецькому телеканалові ARD.

Ціна на газ змінюється слідом за ціною на нафту з піврічною затримкою. Ціна на нафту впала майже втричі - до $50 за барель - наприкінці минулого року.

"Вона неминуче впаде протягом цього року у зв`язку з тим, що наприкінці попереднього ціни на нафту впали. Тому якщо на когось і треба злитися - то на нафтових спекулянтів, які торгують не реальним продуктом, а папірцями. Але це не наше породження - це те, що було зроблене в інших регіонах світу, а зовсім не на московських біржах", - сказав Путін, передає РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Путін за ціну на газ радить злитись на нафтових спекулянтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути