понеділок, 29 грудня 2008 11:44

Металургію чекає найбільше падіння за 60 років

На думку аналітиків, сталевому бізнесу в 2009 році загрожує падіння виробництва як мінімум на 10%, тобто найбільше річне падіння за більш ніж 60 років. Про це в неділю повідомила Financial Times.

За найпесимістичнішими прогнозами, повернення об`ємів виробництва на рівень 2007 року займе не менше чотирьох років.

Сектор опинився серед тих, що найбільше постраждав від фінансових штормів минаючого року: ціни акцій багатьох сталевих груп з середини 2008 року впали більш ніж на дві третини. Через різке падіння у вересні - жовтні кількості замовлень від таких секторів як будівництво, автопром і виробництво побутової техніки багато виробників, включаючи компанії ArcelorMittal, "Северсталь" і Corus скоротили об`єми виробництва.

Аналітик кредитного рейтингового агентства Moody"s Керол Коуен заявила: "Падіння попиту на сталь виходить за рамки циклічних спадів".

За оцінками американської консалтингової компанії World Steel Dynamics, наступного року виробництво сталі зменшиться на 13,9% в порівнянні з нинішнім роком, пише Дело.


Зараз ви читаєте новину «Металургію чекає найбільше падіння за 60 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути