четвер, 17 липня 2008 08:11

Газпром погрожує Білорусі судом за неоплачений газ

"Газпром" може звернутися до суду, якщо Білорусь не оплачуватиме російський газ в повному об"ємі, повідомляє РИА Новости з посиланням на заяву голови правління монополії ОлександраАнаненкова.

Заява була зроблена за підсумками зустрічі Ананенкова з директором ВАТ "Белтрансгаз" Володимиром Майоровим, де обговорювалися питання постачання та транзит газу в 2007-2011 роках.

Раніше російські ЗМІ повідомляли про те, що Білорусь не виконує свої зобов"язання по оплаті російського газу. Джерела в уряді повідомляли, що ціна в другому кварталі 2008 року для Білорусі підвищилася до 127,9 долара за тисячу кубометрів в порівнянні з 119,5 в першому кварталі. Проте білоруська сторона в односторонньому порядку вирішила платити за колишніми розцінками.

Постачання газу з Росії до Білорусі здійснюється згідно укладеному 31 грудня 2006 року договору. З 2008 року ціна на газ повинна була поступово наближатися до європейської.

Зараз ви читаєте новину «Газпром погрожує Білорусі судом за неоплачений газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути