четвер, 07 лютого 2008 11:19

Ющенко пропонує підняти прохідний бар"єр для виборчих блоків

Ющенко пропонує підняти прохідний бар"єр для виборчих блоків
Президент України Віктор Ющенко пропонує підняти до 5% бар"єр для виборчих блоків, які складаються не більше ніж з трьох партій, йдеться в проекті послання глави держави до Верховної Ради, пише КоммерсантЪ-Украина.

Як відзначає видання в матеріалі під назвою "Штандартне положення", підготовкою експертної доповіді документа традиційно займається Національний інститут стратегічних досліджень, діяльністю якого займається Секретаріат Президента.

Як пише видання, в новій доповіді перший розділ присвячений внутрішньополітичним питанням. Зокрема, Ющенко пропонує ввести диференційований виборчий бар"єр для політичних партій і блоків.

"Доцільно залишити бар"єр 3% для політичних партій і підняти до 5% бар"єр для виборчих блоків, які складаються не більше ніж з трьох партій, з подальшим збільшенням бар"єру на 1% за кожну подальшу партію в блоці", йдеться у проекті послання.

Тим часом, якби дострокові парламентські вибори 2007 року проводилися за такою процедурою, у ВР не потрапив би блок Литвина (результат 3,96% при бар"єрі 5%). Найвищий бар"єр - 11% - довелося б долати блоку "Наша Україна-народная самооборона", що складається з дев"яти партій (на виборах НУ-НС отримав 14,15% голосів виборців).


За матеріалами: "КоммерсантЪ-Украина".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко пропонує підняти прохідний бар"єр для виборчих блоків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути