Ексклюзиви
середа, 26 січня 2011 12:38

З'явилися докази того, що Тимошенко витратила кіотські гроші не за призначенням

З'явилися докази того, що Тимошенко витратила кіотські гроші не за призначенням

Держказначейство та Контрольно-ревізійне управління підтвердили те, в чому не так давно зізналася сама Юлія Тимошенко - на момент "передачі" повноважень новому уряду 11 березня минулого року, 290 мільйонів євро на спеціальному рахунку казначейства не було, пише smi2.ru.

У розпорядженні ЗМІ виявилися бухгалтерські довідки Держказначейства та копії бухгалтерських проводок Держказначейства про конвертацію 200 мільйонів євро зі спеціального казначейського рахунку в гривні та зарахування їх на єдиний рахунок, тобто той, з якого можна фінансувати все що завгодно, аж до покупки вітальних листівок.

"Ми абсолютно точно можемо сказати, коли японські гроші прийшли на спецрахунок, коли пішли і коли повернулися. У нас немає сумнівів, що уряд Тимошенко використовував гроші, отримані за Кіотським протоколом не за призначенням", - повідомив начальник Головного Контрольно-ревізійного управління України Петро Андрєєв.

Держагентство екологічних інвестицій і Міністерство екології довгий час відмовчувалися - мовляв, "проекти реалізуємо, заспокойтеся, громадяни!" Воно й зрозуміло - треба було японців заспокоювати. На сході теж шум піднявся - "кому це ми грошей дали?" Зараз у прес-службах нинішніх розпорядників грошей старанно відписують в ЗМІ, які саме проекти реалізуються.

Але факт залишається фактом - КРУ і Держказначейство надали дані, що 290 мільйонів євро знову з'явилися на рахунку тільки в кінці березня, коли вже був сформований Кабмін Азарова.

Крім того, розсекречено розпорядження від 09 вересня 2009 року, згідно з яким 200 мільйонів євро з "кіотського" спецрахунку конвертовані в гривні і спрямовані на єдиний казначейський рахунок.

Залишилося тільки уточнити - чи точно ці гроші були відправлені на виплату пенсій. Заступник голови Державного Агентства екологічних інвестицій (орган-розпорядник коштів) Олександр Галущенко заявляє, що перший раз Агентство прийшло за японськими грошима в Держказначейство ще в 2009 році, але отримало відмову.

А ось у другій половині 2010 кошти на проекти знайшлися. Всього півріччя вистачило президенту і уряду, щоб повернути гроші, погодити всі процедури з японською стороною, провести конкурси, визначити переможців і почати впроваджувати "зелені" проекти. Уряд Тимошенко, володіючи грошима, не реалізував жодної програми з впровадження проектів, що знижують викиди вуглекислого газу.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «З'явилися докази того, що Тимошенко витратила кіотські гроші не за призначенням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути