Ексклюзиви
пʼятниця, 05 червня 2020 20:01

Звільнення Богатирьової: у прокуратурі Києва відповіли на закиди

Звільнення Богатирьової: у прокуратурі Києва відповіли на закиди
Прокуратура вважає себе не причетною. Фото: УНІАН

Прокуратура Києва заявила, що процесуальне керівництво у справі щодо розтрати ексглави МОЗ часів Віктора Януковича Раїси Богатирьової коштів МОЗ в інтересах фірми її сина.

"На закиди Вищого антикорупційного суду про "грубі порушення норм КПК України у частині належного вручення повідомлення про підозру" прокуратура Києва звертає увагу на те, що першочергово з червня 2014 і до грудня 2019 вказаною справою займалась Генеральна прокуратура, яка у жовтні 2014 року оголосила Богатирьовій підозру", - йдеться в коментарі "Українській правді".

Генпрокуратура клопотала про арешт Богатирьової. У 2015 році отримала ни це санкцію суду. Слідчі судді першої інстанції та колегії суддів апеляційної інстанції неодноразово підтвердили законність і належність вручення підозри.

Впродовж січня – квітня 2018 року цією справою займалась Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Лише з травня 2018 року розслідування цієї справи доручили прокуратурі міста.

Коли вона повернулася в Україну у серпні 2019 року, на виконання ухвали Печерського районного суду Києва Богатирьову затримали та доставили в суд.

У прокуратурі наголошують, що їх співробітник вручив підозрюваній та її захиснику копію клопотання про арешт і копію повідомлення про підозру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська Феміда осліпла: Богатирьова може вільно їхати за кордон

Столичні прокурори не складали нове повідомлення про підозру Богатирьовій, оскільки для цього не вбачали підстав. Нормами КПК повторне вручення підозри не передбачено.

28 серпня 2019 року Печерський районний суд Києва арештував Богатирьову на 60 діб із визначенням застави у розмірі 6 млн. грн.​

"На теперішній час досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП", - кажуть в прокуратурі.

Вищий антикорупційний суд скасував арешт Раїси Богатирьової - ексглави Міністерства охорони здоров'я України часів Януковича. Про таке рішення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду повідомила його пресслужба. Прокуратура Києва не вручила Богатирьовій повідомлення про підозру.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Богатирьової: у прокуратурі Києва відповіли на закиди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути