Ексклюзиви
вівторок, 08 липня 2008 10:00

Жванія розповів, де був і що їв Ющенко перед вечерею у Сацюка

Жванія розповів, де був і що їв Ющенко перед вечерею у Сацюка
Народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" (НУНС) Давид Жванія розповів, що робив у 2004 році Віктор Ющенко перед вечерею на дачі у першого замглави СБУ Володимира Сацюка, на якій кандидата в президенти нібито отруїли. Про це розповів в інтерв"ю "Українській правді".

"Ми все погодили по хвилинах. Зустріч у Сацюка повинна була бути не вночі, а в сім годин вечора, але її довелося перенести, тому що вклинився Олексій Івченко. Того дня Ющенко виступив на мітингу в Чернігові, він закінчився рано, годині о 3 або 4 дня. Відразу звідти ми повинні були їхати на зустріч до Сацюка", - відзначив політик.

"По дорозі Ющенко заїхав до якогось шизофреніка, який підійшов до нього під час мітингу. Це був якийсь барига, який займається антикваріатом. Він піднявся на сцену, вручив Ющенку якийсь хрест, потім поїхали до нього додому", - повідомив парламентарій.

"Там була страшна антисанітарія, жах, склад непотрібних речей, розкиданих ікон! Він, мабуть, ще їх реставрує і використовує будинок як майстерню. На столі стояв брудний бутель, в ньому був якийсь спиртний напій, дубова настоянка. Ющенко і сам випив, і всіх змусив випити цю гидоту", - розповів депутат.

"Але, чесно кажучи, я схалтурив: трохи відпив, а інше вилив. Не знаю, що це було, але це був жах! У мене після цього шлунок ледь не згорів. Це була якась термоядерна суміш! А Віктор Андрійович випив дві чарки, "як козак". Після цього збиралися їхати до Києва, але тут в машину Ющенка заскочив Івченко", - заявив Жванія.

"Я ніколи не сідав до Ющенка в машину і завжди їздив на своїй. Ми рушили ескортом. Я був впевнений, що їдемо додому до Сацюка, але потім зрозумів, що ми кудись звертаємо. Потім Ющенко зупинився і почав фотографувати якісь пейзажі. Я підійшов до нього і питаю: "Чому ми поїхали цією дорогою?". Віктор Андрійович відповів: "Та це Івченко причепився - давай на півгодинизаїдемо, це недалеко, це по дорозі", - повідомив політик.

"Я кажу Івченку: "Розкажи мені, будь ласка, куди ми їдемо?". Він говорить: "Це прямо по дорозі до Києва, ми буквально звернемо на два кілометри". У результаті Івченко нас обдурив. Ми звернули не на 2, а на 22 кілометри. Ми приїхали на дачу "Фокстрота" до Шульги. Я, звичайно, психував", - відзначив політик.

"Я кажу Ющенку: "Давайте я передзвоню, щоб відмінити цю зустріч у Сацюка". Все почало затягуватися. Тому що надійшла пропозиція Віктору Андрійовичу: "Давайте поїмо". "Давайте", - відповів він. Сіли. Там вийшла повноцінна вечеря", - розповів Жванія.

"Він їв і рибу, і суші, і гриби. Ющенко спробував все, що там було на столі. Це була повноцінна вечеря", - підкреслив "Нунсівець". "Там пили червоне вино. А потім коньяк", - додав він.

"Після всього цього ми сіли в машину. "Ну що там, нас іще чекають?" - питає Ющенко. Я кажу: "Чекають". Хоча я вже наслухався від Сацюка: "Якщо Ющенку не потрібна ця зустріч, то чому ми тут сидимо, чекаємо?" Сацюку ще було незручно перед Смєшко, тому що він покликав його на конкретний час. Він мене питає: "Ви їдете, не їдете?" Я кажу: "Не знаю. Начебто їхали, а заїхали хрін знає куди!", - заявив депутат.

При цьому Жванія не виключає, що теоретично Ющенко міг бути отруєний вже на цій дачі.

Нагадаємо, раніше народний депутат від НУНС Давид Жванія заявляв, що хвороба кандидата в Президенти України Ющенка є наслідком звичайного харчового отруєння. Пізніше він додав, що обличчя глави держави знівечила одна з гілок трійчастого нерва.

Зараз ви читаєте новину «Жванія розповів, де був і що їв Ющенко перед вечерею у Сацюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути