четвер, 20 січня 2022 21:25

Журналісти з'ясували, куди йдуть мільйони, виділені на стратегічний об'єкт у Чорнобилі

Журналісти з'ясували, куди йдуть мільйони, виділені на стратегічний об'єкт у Чорнобилі
Журналісти дістали ексклюзивні аудіозаписи закритої наради. Фото: "Схеми"

Централізоване сховище для відпрацьованого ядерного палива мало допомогти Україні позбутися залежності від Росії й зекономити мільярди, які щорічно йшли країні-агресору.

Будувати почали ще за президентства Петра Порошенка, але сховище не запрацювало і після зміни влади. Натомість бюджет проєкту постійно зростав, і вже склав понад 2,5 млрд грн, повідомляють журналісти "Схем".

"Із них більше 1 млрд витратили через нового підрядника, залученого вже за президента Володимира Зеленського. Контракт із фірмою – непублічний, а отже громадськість не може проконтролювати на що і як витрачаються кошти", - йдеться у розслідуванні.

Журналісти дістали ексклюзивні аудіозаписи закритої наради, які "проливають світло на мільйонні дірки" у бюджеті, виділеному на зведення стратегічного об'єкта у Чорнобилі.

"На них чутно, як у грудні 2020-го призначені за "зеленої влади" посадовці Енергоатому разом із приватними підрядниками намагаються придумати, як краще приховати в документах факт зникнення частини коштів на зведення стратегічно важливого об'єкту для України", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентський університет: на що витратять пів мільярда цьогоріч

Торік у квітні минуло два роки, як українці обрали Зеленського президентом. За нього у другому турі проголосували 73,22% виборців. Які скандали трапилися за два роки президентства Зеленського можна прочитати за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти з'ясували, куди йдуть мільйони, виділені на стратегічний об'єкт у Чорнобилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути