четвер, 20 січня 2022 15:30

За справою Порошенка "приглядає" заступник глави ОП Татаров

За справою Порошенка "приглядає" заступник глави ОП Татаров
Справою п'ятого президента України Петра Порошенка опікується заступник голови Офісу президента Олег Татаров опікується справою п'ятого президента України Петра Порошенка. Фото: president.gov.ua

"Вугільною" справою п'ятого президента України Петра Порошенка опікується заступник голови Офісу президента Олег Татаров.

В Офісі президента Татаров "курує" весь правоохоронний блок, у тому числі ДБР. Але у цій історії саме йому довірено і непублічний "супровід" справи у Печерському суді. Про це йдеться в матеріалі "Української правди" "Сенк'ю, містер Блінкен". Як і чому Порошенко уник арешту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд підтвердив законність та обґрунтованість підозри Порошенку - Венедіктова

Сліди Татарова простежувались, починаючи із самої підозри Порошенку. Її підписала не генпрокурорка Ірина Венедіктова, у якої конфлікт із замом Татаровим, а Олексій Симоненко.

Це той самий заступник генпрокурора, який "відмазував" Татарова від справ НАБУ. І був одним із найпомітніших гостей на його скандальному дні народження, йдеться в матеріалі.

П'ятого президента України Петра Порошенка підозрюють у державній зраді й фінансуванні тероризму у справі про контрабанду вугілля з ОРДЛО.

Схема діяла впродовж 2014-2015 років. За даними слідства, Порошенко доручав зривати постачання в Україну вугілля з ПАР. Потім на вимогу представників РФ організував підписання контрактів на постачання вугілля з окупованих територій Донбасу. За такою схемою проросійських бойовиків ЛДНР профінансували на понад 200 млн грн.

17 грудня 2021 року слідчі ДБР намагалися вручити Порошенку повістку, але він виїхав за кордон. Повернувся за місяць, 17 січня. 19 січня у Печерському райсуді прийняли рішення відпустити Петра Порошенка під особисте зобов'язання. Прокуратура просила арешт з можливістю внести заставу у 1 млрд грн.

Інші фігуранти цієї справи - нардеп Віктор Медведчук і бізнесмен Сергій Кузяра - перебувають під домашнім арештом. Ексміністр Володимир Демчишин - у міжнародному розшуку.

Зараз ви читаєте новину «За справою Порошенка "приглядає" заступник глави ОП Татаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути