вівторок, 20 березня 2012 22:12

Журналісти пообіцяли викривати політиків, які замовляють "джинсу"

Журналісти пообіцяли викривати політиків, які замовляють "джинсу"

Українські журналісти звернулися до представників політичних сил з вимогою припинити практику замовлення подачі інформації про свою діяльність поза політичною рекламою.

Про це йдеться в заяві громадського руху "Стоп цензурі!", пише Українська правда.

"Не секрет, що політичні сили вже давно використовують практику замовлення матеріалів про себе і розміщення їх як в новинних програмах, так і в суспільно-політичних програмах на ТВ, у вигляді "незалежних" публікацій у друкованих ЗМІ чи інтернет-виданнях", - нагадали активісти.

"Це серйозно спотворює український інформаційний простір, оскільки замість інформації про діяльність політиків, глядачі і читачі мають можливість ознайомитися хіба що з розробками "PR служб" цих політичних сил", - уточнили представники руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну повертаються темники?

Журналісти нагадують, що, як показують моніторинги громадських організацій, практика розміщення політичної "джинси" посилюється напередодні виборчих кампаній.

"Зараз особливо помітні порушення у подачі інформації про представників діючої влади, а також народних депутатів Наталії Королевської, Арсенія Яценюка, екс-секретаря Київради Олеся Довгого", - відзначають в "Стоп цензурі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов натякає, що "Інтер" живе за темниками Балоги

"Ми публічно заявляємо свою позицію не виконувати "джинсові замовлення" та інформувати про факти замовлення інформаційних повідомлень від політиків чи політичних сил, про які нам відомо", - пообіцяли журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти пообіцяли викривати політиків, які замовляють "джинсу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути