Ексклюзиви
неділя, 21 лютого 2016 16:00

Золотий батон, люстри, коньяк - що зникло з Межигір'я за два роки

Золотий батон, люстри, коньяк - що зникло з Межигір'я за два роки

Перед втечею колишній президент Віктор Янукович вивіз з Межигір'я найбільш коштовні речі. Але багато цінностей забрати не встиг. Серед них ювелірні вироби із золота, слонової кістки, цінні подарунки, ікони, рідкісні алкогольні напої та раритетні автомобілі. Кореспонденти Gazeta.ua склали список з найбільш коштовних речей, які зникли з маєтку Януковича за два роки.

"Ці речі не були конфісковані правоохоронцями. Їх показали тільки по телевізору. Ми звернулися до Генпрокуратури. Там відкрили справу, хоча спочатку не хотіли. Питали у мене - чи я впевнений, що золотий батон існував", - розповів у коментарі Gazeta.ua нардеп Дмитро Добродомов.

Він надіслав у Генпрокуратуру запит з питанням про те, куди поділося майно. У відповіді вказано, що слідчі потрапили у Межигір'я 27 лютого 2014 року. Під час обшуку цінностей, зокрема золотого батона, не знайшли.

Золотий батон

Його подарували Януковичу на день народження за півроку до початку Майдану. Із березня 2015 року МВС Київської області розслідує справу за фактом крадіжки батону із особистого кабінету Януковича.

У документах він записаний, як золоте прес-пап'є у вигляді хлібобулочного виробу у натуральну величину вагою 2 кг. Проте насправді батон був легший, бо пустий у середині. Про це казав активіст Олександр Аронець, який першим сфотографував батон.

Раритетні автомобілі

Янукович зібрав у Межигір'ї рідкісний автопарк. Кожна з його "ластівок" коштувала від 100 до 800 тисяч доларів. За чутками, деякі з машин поцупили з кіностудії ім.Довженка. Механіки відполірували кожну з машин до блиску та виставили у гаражі. Коли ворота резиденції тільки відкрили, машини показували журналістам. Тепер гараж опечатаний, а машин давно ніхто не бачив.

Колекція "шахтарських" монет

У об'єктиви фотокамер потрапляли срібні, з позолотою, банкноти. А також золоті монети із написом "С юбилеем Виктор Федорович, новых вам шахтерских горизонтов". Де ця колекція зараз намагається дізнатися Генпрокуратура.

Вино та коньяк

Влітку 2014 року у Межигір'ї влаштовували виставку елітних напоїв. У запасах Януковича знайшовся і самогон-первак, і настоянки для підвищення потенції, і подаровані екс-президентові напої з його портретом на етикетці. Ці запаси почали розпродувати. Дві пляшки придбав бізнесмен Євген Чічваркін. Казав, що коньяк Shabo 1898 року обійшовся йому в 4,5 тисяч фунтів стерлінгів, а вино Mouton Rothschild 1945 року - майже у 16 тисяч.

Господарське приладдя

Після втечі Януковича частина з його обслуги залишилася працювати. Говорять з журналістами рідко. На умовах анонімності розповідали, що у господарстві недораховують чимало вартісного обладнання. Хтось вкрав установку для поливу газонів. Така коштує 17 тисяч доларів. Зі стоматологічного кабінету пропала кварцова лампа за тисячу доларів. Зникають також люстри з кристалами Swarovski.

Нагадаємо, що 19 лютого Янукович почав вивозити скарби із Межигір'я. Процес йшов три дні і він особисто це контролював. Востаннє він був там 21 лютого. Це зафіксоване на записах відеокамер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хрєн його знає, скільки це коштує. Але дорого" - українці відвідують Межигір'я

Зараз ви читаєте новину «Золотий батон, люстри, коньяк - що зникло з Межигір'я за два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути