Ексклюзиви
неділя, 15 серпня 2021 12:39

Змінили правила отримання субсидій

Змінили правила отримання субсидій
Уряд змінив нормативи для отримання субсидій. Фото: ua.news

Кабінет міністрів оновив правила призначення субсидій.

Зокрема, скасував норму про збільшення на 50% соціальних нормативів на житлово-комунальні послуги. Про це стало відомо під час засідання уряду 11 серпня.

Йдеться про скасування норми, яку ввели торік навесні через введення локдауну. Тепер підвищений норматив буде діяти, якщо у регіоні запроваджений червоний рівень карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не доведеться стояти в чергах. З'явилися нові пільги для людей з інвалідністю

Також скасували призначення виплат, якщо зарплата становить менше 50% середньої в Києві та Севастополі та менше 20% у обласних центрах та містах обласного значення.

Крім того, змінюються інші правила надання субсидій. Зокрема, житлові субсидії будуть призначати у разі купівлі помешкання протягом шести місяців після продажу іншої квартири чи будинку, що були єдиним житловим приміщенням у власності особи, на підставі підтвердних документів.

Доповнили перелік документів для включення інформації про іноземців та осіб без громадянства, що перебувають на території України на законних підставах, які мають право на пільги, для отримання ними пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу.

За комунальні послуги українці заборгували понад 66 млрд грн. Найбільші борги за газ — 25 млрд грн. За тепло та воду винні понад 21 млрд грн. За централізоване водопостачання та водовідведення борги сягнули понад 6 млрд грн. За розподіл електроенергії заборгували 7 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Змінили правила отримання субсидій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути