Ексклюзиви
середа, 21 грудня 2022 10:45

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗМІ з'ясували, про яке озброєння Зеленський поїхав домовлятися зі США

ЗМІ з'ясували, про яке озброєння Зеленський поїхав домовлятися зі США
Українська делегація на зустрічі з президентом США Джо Байденом має намір просити ракети ATACMS. Фото: president.gov.ua

Українська делегація під час зустрічі з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом має намір просити ракети ATACMS із дальністю застосування близько 300 км.

Проситимуть також розвідувально-ударні безпілотники Grey Eagle та Reaper, повідомляє Politico.

"Хоча адміністрація Байдена пообіцяла підтримувати Київ у його зусиллях боротьби з російськими окупантами, офіційні особи США опираються наданню будь-яких ресурсів, які б дозволили українцям запускати ракети великої дальності по території Російської Федерації", – пише видання.

За даними журналістів, адміністрація президента США відмовилася відправляти ATACMS Україні. Американські чиновники припускають, що відправлення ракет великої дальності може спровокувати російського диктатора Володимира Путіна на використання ще більш смертоносної зброї в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Patriot для України: у США відреагували на погрози Медведєва

У Politico зазначили, що в новому пакеті військової допомоги від США, про який сьогодні оголосить президент Байден, будуть вперше включені системи протиповітряної оборони Patriot і комплекти боєприпасів Joint Direct Attack, які перетворюють некеровані бомби винищувачів на високоточні боєприпаси.

До пакету також включили артилерійські та інші боєприпаси на суму $850 млн. Загальна вартість пакету військової допомоги для України становитиме майже $2 млрд.

Президент України Володимир Зеленський 21 грудня вирушив із офіційним візитом до США. Інформацію про це офіційно підтвердили в Офісі президента.

У новому пакеті військової допомоги Україні США нададуть ракетну батарею Patriot. Планується, що президент США Джо Байден оголосить про новий пакет допомоги 21 грудня. Особливість систем Patriot у тому, що вони можуть збивати як крилаті, так і балістичні ракети.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ з'ясували, про яке озброєння Зеленський поїхав домовлятися зі США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути