вівторок, 09 квітня 2013 13:20

Житомиряни штурмом облради добилися відміни розробки титанових родовищ в області
5

Фото: Фото: 1.zt.ua

У Житомирі мітингувальники намагалися взяти штурмом обласну раду, вимагаючи відміни рішення щодо розробки в області титанових родовищ.

На мітингу під стінами обласної ради зібралося біля 300 мітингувальників. Простоявши кілька годин під обласною радою і не дочекавшись ніякої реакції влади, мітингувальники почали брати приміщення штурмом.

У холі будівлі почалася бійка людей із міліцією.

Перед цим депутати не змогли внести у порядок денний питання, щодо відміни рішення сесії, щодо надання дозволу на розробку титанових родовищ.

Проти проголосувала фракція Партії регіонів.

Тільки після того, як люди почали брати штурмом приміщення, де засідають депутати, Житомирська обласна сесія відмінила своє попереднє рішення "Про надання погодження ДП НАК "Надра України" "Житомирбуррозвідка" стосовно отримання спеціального дозволу на користування надрами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вставай, Україно" в Житомирі: опозиція нарахувала 10 тисяч учасників, міліція - вп'ятеро менше

Губернатор Сергій Рижук намагався перенести розгляд цього питання на травень, але після штурму був змушений умовити фракцію Партії регіонів проголосувати за відміну рішення.

Згодом губернатор вийшов до мітингувальників і повідомив про рішення облради. Тільки після цього люди відступили.

Нагадаємо, що житомиряни та громадські активісти вимагають відміни рішення про дозвіл видобування титанових руд на Житомирщині. Дозволи на розробку титанових родовищ (ільменіту) зі скандалом отримало дочірнє підприємство НАК "Надра України" - "Житомирбуррозвідка". Через це села Житомирщини були під загрозою виселення – біля їхніх городів мали видобувати титанову руду.

Зараз ви читаєте новину «Житомиряни штурмом облради добилися відміни розробки титанових родовищ в області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути