пʼятниця, 22 березня 2013 17:03

"Розблокуйте вхід, а то проллється кров" - у Черкасах опозиція побилась із "регіоналами"
21

Фото: Фото: Інна ІЩУК

Штурмом потрапити на сесію Черкаської обласної ради намагалися представники місцевої опозиції та жителі міста.

О 10.00 біля приміщення Будинку рад зібралися близько сотні прихильників ВО "Батьківщина" та пацієнти лікувального центру "Фрезеніус", що з вересня вимагають фінансування медичного закладу. Стільки ж зібралось і прихильників Партії регіонів.

Опозиціонери тримають у руках прапори партії "Батьківщина", УДАР та ВО "Свобода", а також транспаранти з написом "Юлі - Волю!". На площі також стоять агітаційні намети.

Більшість прихильників "Регіонів" – хлопці від 15 до 30 років, спортивної статури. У них впізнають спортсменів, які займаються силовими видами спорту. У руках тримають парасольки з символікою провладної партії. Збоку розміщена польова кухня. Хлопцям наливають чай. Падає дощ, сильний вітер зриває прапори.

Молодики блокують вхід у приміщення. Позаду них кордон спецпідрозділу міліції. Журналістів і деяких депутатів обласної та міської рад не пускають у середину.

"Я тут пропрацювала сім років. Усіх міліціонерів знаю в обличчя. Віталася з кожним, а тепер всередину не пускають, бо два братки дали команду. Докотилися: міліція братків слухає", - обурюється журналістка одного з місцевих інтернет-видань.

Мітингувальники вимагають звіту про роботу від голови облдержадміністрації Сергія Тулуба та його звільнення. Намагаються прорватися у приміщення і до сесійної зали. Час від часу між прихильниками різних політичних таборів виникають сутички. У натовп летять поламані парасольки, декільком мітингувальникам рвуть одяг. Вудки з прапорами "Регіонів" та столи, що стоять у їхніх палатках, ламають прихильники опозиції. Чути гасла "Тулуба геть!" та "Банду геть!". Депутатові обласної ради Олександрові Сінгаєвському в сутичці ламають палець.

Зрештою, після прохання одного з опозиціонерів "Розблокуйте вхід, ато проллється кров", декількох депутатів облради та двох народних депутатів пускають усередину. Вони блокують трибуну. Кандидат у депутати від "Батьківщини" на "проблемному" окрузі №194 Микола Булатецький із трибуни заявляє:

"Якщо Тулуб подасть заяву на звільнення - я готовий не йти на перевибори! Подальше перебування Тулуба на Черкащині не дає нам можливості на краще життя. Тулуб – це корупція. Це скривлене волевиявлення виборців".

Згодом його і Леоніда Даценка виводять із зали.

"Коли проголосували, щоб мене вивели, у залі "регіонали" кричали "За Тулуба!" і стукали ногами. Із зали мене супроводжував обласний начальник міліції Дерновий. Виводили через інший вхід, аби люди не збунтувалися, що мене вигнали", - додає Булатецький.

Сесію транслюють через динаміки на вулицю. Через ґвалт нічого не чути. Після декількох нових сутичок, замість молодиків-"регіоналів" стають у ряд міліціянти у бронежилетах. Після кількох спроб прорватися повз них, натовп заспокоюється. Молодики тим часом покидають площу. Починають розходитись і опозиціонери. На 15.41 сесія ще триває.

Зараз ви читаєте новину «"Розблокуйте вхід, а то проллється кров" - у Черкасах опозиція побилась із "регіоналами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

122

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути