середа, 23 серпня 2017 11:17

Жириновському загрожує 12 років тюрми за фінансування тероризму в Україні

Жириновському загрожує 12 років тюрми за фінансування тероризму в Україні
Лідер Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський фінансував терористів на Донбасі - ГПУ. Фото: Reuters

Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру громадянину Російської Федерації, лідеру Ліберально-демократичної партії Росії Володимиру Жириновському у фінансуванні тероризму.

Про це повідомили у відомстві, пише "Інтерфакс-Україна".

Досудове розслідування встановило, що Жириновський у березні-квітні 2014 року "з метою матеріального забезпечення терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" створив і очолив організовану групу, до складу якої увійшли окремі депутати Державної Думи Російської Федерації і члени Ліберально-демократичної партії Росії, зокрема керівники та представники регіональних філій партії, які з відповідною метою здійснювали збір коштів з громадян Росії".

"За рахунок особисто внесеного майна і коштів, а також коштів, зібраних з громадян РФ, зазначена група під керівництвом Жириновського, діючи, в тому числі, на прохання глави терористичної групи "Сомалі" Толстих (позивний Ґіві), протягом 2014-2017 років здійснила поставку представникам цих злочинних формувань 6 транспортних засобів російського виробництва з підвищеними прохідними й експлуатаційними можливостями, деякі з яких використовували під час вчинення терористичних актів проти військових і правоохоронних підрозділів України, зокрема, на території Донецького аеропорту", - йдеться в повідомленні.

Жириновському загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держдумі заговорили про "карту росіянина" для українців

Раніше Володимир Жириновський погрожував українцям розстрілами.

Зараз ви читаєте новину «Жириновському загрожує 12 років тюрми за фінансування тероризму в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути