вівторок, 22 серпня 2017 19:48

У Держдумі заговорили про "карту росіянина" для українців

У Держдумі заговорили про "карту росіянина" для українців
Депутат російської Держдуми Володимир Жириновський заявляє, що РФ повинна створити для громадян України "карту росіянина". Фото: Reuters

Депутат російської Держдуми Володимир Жириновський заявляє, що РФ повинна створити для громадян України "карту росіянина".

Про це він заявив в інтерв'ю "Говорит Москва".

"У нас парадоксальна ситуація, коли наші чиновники не хочуть допомагати росіянам. Я з цим стикаюся 20 років. Ми пропонували: давайте їм паспорти російські видавати прямо в посольствах - у Києві, в Тбілісі, в Ташкенті, де вони живуть. Не хочуть... Закон прийняли в 2002 році: 8 років чекати - як африканцю, як латиноамериканцю. Тобто прирівняли росіян до закордону. Тепер ми підправили закон: 2 місяці. І все одно черги вночі займати треба, довго-довго все це оформляється, найчастіше страждають росіяни, тому що інші знаходять гроші на хабар і в обхід черги швидше отримують паспорт", - сказав він.

За словами Жириновського, необхідно обов'язково придумати "карту росіянина" по аналогії з "картою поляка".

"Зараз у нас була зачіпка яка? Хто з України росіяни, потрібно було отримати довідку про вихід з українського громадянства. Київ не давав. Ми прийняли поправку в закон... Ми прибрали зобов'язання, що обов'язково довідки про вихід із громадянства. Тепер усі можуть отримати швидко громадянство, ця довідка не потрібна. Але знову черги", - заявив Жириновський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Была бы страна родная, и нету других забот" - Кравчук зробив розгромну заяву про Росію

Раніше Володимир Жириновський погрожував українцям розстрілами.

Зараз ви читаєте новину «У Держдумі заговорили про "карту росіянина" для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути