четвер, 10 вересня 2020 23:58

"Зелю - геть!" - під резиденцією Зеленського вимагали імпічменту

"Зелю - геть!" - під резиденцією Зеленського вимагали імпічменту
Мітинг під резиденцією Зеленського. Фото: Антикор

В Конча-Заспі активісти вимагали від Володимира Зеленського звільнити з контактної групи щодо Донбасу Леоніда Кравчука та Вітольда Фокіна.

Присутні зібралися під парканом, увімкнувши гучно рок-музику. Згодом у гучномовець вони висловили свою позицію щодо ситуації в країні та оголосили низку вимог до української влади, повідомляє Вголос.

Зазначили, що розцінюють ідею про проведення спільного інспектування в районі населеного пункту Шуми за участю представника ОБСЄ та ОРДЛО як державну зраду. На їхню думку, таким чином українська влада може дати можливість легалізувати бойовиків так званої "ДНР", а це вигідно РФ.

На паркані учасники акції протесту червоною фарбою написали "Імпічмент", а також залишили свої послання до глави держави, серед яких: "На Ростов" та інші.

Наприкінці акції до учасників підійшли представники Національної поліції, які попередили, що написи на паркані – це порушення, за яке передбачена відповідальність. Між активістами та правоохоронцями сталася словесна сутичка. Але згодом ситуація стабілізувалася і люди почали розходитися по своїх транспортних засобах.

Активісти заявили, у понеділок вийдуть з акцією протесту до Верховної Ради. Їхня вимога – створення Тимчасової слідчої комісії для розслідування вбивств українських військових на Донбасі. Наступного тижня вони вимагають організувати звіт міністра оборони та міністра закордонних справ щодо ситуації у Луганській та Донецькій областях.

Вони також вимагають створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування убивства журналіста Павла Шеремета, оскільки мають підозру, що у цій справі не все законно та чисто. Є претензії до Окружного адміністративного суду столиці, в якому, на думку присутніх на акції, є корупція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інспекція під Шумами: Кравчук вимагає термінове засідання ТКГ

Нагадаємо, на засіданні ТКГ домовилися про проведення спільної інспекції українських позицій поблизу Шумів. Потім стало відомо, що інспекція українських позицій не відбудеться, її перенесли на невизначений термін.

Зараз ви читаєте новину «"Зелю - геть!" - під резиденцією Зеленського вимагали імпічменту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути