Ексклюзиви
четвер, 10 вересня 2020 16:35

Інспекції позицій ЗСУ не буде. Росія постійно змінює вимоги - Офіс президента

Інспекції позицій ЗСУ не буде. Росія постійно змінює вимоги - Офіс президента
В ОП заявили, що Україна не погодиться зі спробами РФ зірвати мирний процес. Фото: Офіс президента

В Офісі президента повідомили, що через відмову Росії дотримуватися відповідних домовленостей інспекція в районі Шумів на Донеччині наразі скасовується.

"Представники незаконних збройних формувань в ОРДЛО не очікували конструктивної позиції України. Віра у власну пропаганду та відірваність від реальності заважають їм адекватно оцінювати події, що відбуваються. Ми отримали від них низку вимог, що суперечать одна одній. Саме тому "інспектування" не відбудеться", - повідомляє пресслужба ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики прицільно обстріляли українську позицію, де мала бути інспекція

Україна з 27 липня не порушувала умов припинення вогню на Донбасі, на відміну від окупантів, в яких "піар замість миру", заявляють в ОП.

"Представники терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" сиділи у складі СЦКК (Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, - Gazeta.ua) ще з 2014-го. Їхню участь у перемовинах визначено Мінськими домовленостями, підписаними ще Порошенком, нині вони присутні у ТКГ", - коментують у пресслужбі.

"2015-го за результатами переговорів лідерів НФ під комплексом заходів з виконання Мінських домовленостей стояли підписи терористів Захарченка та Плотницького. Порошенко вміло забув про ці рішення, з якими нинішній владі щось треба робити. Нині Офіс президента шукає грамотні юридичні рішеня, аби закінчити цю війну і зберегти територіальну цілісність України. Хоча попередня влада зробила все, аби дорога до миру була надскладною", - додали в ОП.

10 вересня Леонід Кравчук повідомив ОБСЄ про тимчасове скасування інспекції позицій ЗСУ на Донеччині. А також про порушення РФ досягнутих домовленостей у ході засідання ТКГ.

Зараз ви читаєте новину «Інспекції позицій ЗСУ не буде. Росія постійно змінює вимоги - Офіс президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути