четвер, 10 вересня 2020 18:25

Інспекція під Шумами: Кравчук вимагає термінове засідання ТКГ

Інспекція під Шумами: Кравчук вимагає термінове засідання ТКГ
Кравчук вимагає термінове зібрання учасників ТКГ. Фото: Facebook/Леонід Кравчук

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вимагає провести позачергове онлайн-засідання ТГК, після скасування інспекції поблизу селища Шуми.

"Я підписав відповідного листа до пані Хайді Грау з пропозицією, враховуючи те, що ОРДЛО і російська сторона, яка була присутня при обговоренні питання про інженерні роботи, які ведуться на нашому військовому об'єкті біля населенного пункту Шуми. За офіційною інформацією посла Чевіка сказано, що відеознімки і спостереження супутника таких робіт не помічено", — прокоментував Кравчук для "УНН".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук заявив про зрив інспекції на Донбасі через нові вимоги Росії

Українська сторона погодилась провести спільну інспекцію на одному об'єкті, поблизу Шумів, за участю представника ОБСЄ, підкреслив Кравчук.

Сьогодні о 14:00 мала початись інспекція, але бойовики висунули нові вимоги, які не обговорювали учасники ТКГ.

"Ми сказали, що враховуючи це все, ми вносимо пропозицію перенести вирішення цього питання після відеообговорення на робочій групі, щоб це була інформація для суспільства. Тільки після цього ми (українська делегація в ТКГ, - Gazeta.ua) розглянемо як, звідки та яким чином зв'явились ці додаткові умови, які ніхто не ставив і не обговорював", — додав він.

10 вересня пресслужба ОП повідомила, що через відмову Росії дотримуватися відповідних домовленостей - інспекція в районі Шумів на Донеччині відтерміновується.

Зараз ви читаєте новину «Інспекція під Шумами: Кравчук вимагає термінове засідання ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути