субота, 07 травня 2022 15:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський вимагає від Кабміну усунути черги на АЗС

Зеленський вимагає від Кабміну усунути черги на АЗС
Президент Володимир Зеленський на засіданні з членами уряду у Києві. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів нараду з питань постачання пального в Україну.

У ній взяли участь керівник його Офіса Андрій Єрмак, прем'єр-міністр Денис Шмигаль і члени уряду, повідомила пресслужба глави держави 7 травня.

"Президент наголосив на необхідності усунення черг на українських заправних станціях", - ідеться в повідомленні.

За словами міністерки економіки Юлії Свириденко, у взаємодії з Міністерством закордонних справ триває робота з надання Україні зеленого коридору в портах Східної Європи. Це зараз є "головним вузьким місцем у логістиці" постачання пального в країну, зауважила посадовиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мережам АЗС дозволили підняти ціни на бензин та дизпаливо

"Також наголосили на необхідності укладання довгострокових контрактів і накопичення державного резерву пального", - додали в пресслужбі.

Нарада була присвячена й іншим питанням.

"Обговорили виконання держбюджету в умовах воєнного стану, план відновлення та розвитку держави після війни, процес надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі", - зауважив Зеленський.

Після повномасштабного вторгнення Росії Україна втратила майже увесь імпорт пального. Раніше внутрішнє споживання забезпечувалося переважно імпортом дизпального, бензину та скрапленого газу з Білорусі та Росії.

4 травня перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко зазначав, що в Україні через кілька днів уже не бракуватиме пального. Ціни зміняться, однак можливість придбати пальне для автотранспорту буде.

Російські окупанти знищили чи пошкодили щонайменше 15 нафтобаз в Україні. На цих нафтобазах зберігалися суттєві запаси палива, за даними голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрія Геруса.

Ситуація з дефіцитом пального на ринку покращиться із середини травня цього року завдяки налагодженню постачання з Європи, вважає він.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський вимагає від Кабміну усунути черги на АЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути