Ексклюзиви
середа, 23 вересня 2020 13:17

Зеленський вимагає співпраці від ЄС

Зеленський вимагає співпраці від ЄС
Володимир Зеленський розповів про інтеграцію України до ЄС. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна прагне повної інтеграції до Євросоюзу.

Про це він заявив в інтерв'ю словацькому виданню Hospodárske noviny.

"Україна хоче повної інтеграції до ЄС. Ми – європейська країна й можемо багато чого дати Європі, працюючи спільно. Від ситуації в Україні залежить чимало на Європейському континенті. Тож було б логічно, якби Україна стала повноправним членом Європейського Союзу", - запевняє Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безвіз - під загрозою: ЄС уважно спостерігає за ситуацією з НАБУ і САП

"Ми прагнемо отримати від ЄС чітку, ясно сформульовану перспективу членства для України. Для українців важливо, що Євросоюз визнає та підтримує наші прагнення".

Українська влада працює над тим, щоб максимально використати потенціал угоди про асоціацію для подальшого поглиблення інтеграції між Україною та ЄС. А також адаптувати торговельну частину угоди до сучасних економічних реалій. Це буде однією з важливих тем саміту Україна – ЄС 1 жовтня у Брюсселі, наголошує глава держави.

"Євросоюз – наш ключовий партнер у питаннях відновлення суверенітету та територіальної цілісності й підтримки реформ. Із часу підписання угоди про асоціацію ЄС став головним торговельним партнером України, частка якого становить уже понад 40% нашої зовнішньої торгівлі. Від початку безвізового режиму 2017-го українці здійснили 50 млн подорожей до країн Євросоюзу".

22 вересня представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель розпочав свій перший офіційний візит до України.

Візит Борреля до України відбувається на тлі заяв окремих європейських політиків про загрозу для безвізового режиму України з ЄС через обрання нового голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Він наголосив, що загрози призупинення безвізу для України немає. Оскільки країна дотримується всіх необхідних критеріїв.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський вимагає співпраці від ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути