Ексклюзиви
вівторок, 22 вересня 2020 18:30

У ЄС прокоментували можливе скасування безвізу

У ЄС прокоментували можливе скасування безвізу
Жозеп Боррель повідомив, що Україна виконує всі критерії для безвізового режиму з ЄС. Фото: "Укрінформ"

Загрози призупинення безвізу для України немає. Оскільки країна виконуює всі необхідні критерії.

Про це заявив Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ Жозеп Боррель під час пресконференції разом із головою МЗС Дмитром Кулебою, повідомляє "Інтерфакс".

Борреля запитали, чи загрожує Україні скасування безвізу через невідповідну комісію для обрання голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Це складне питання. Стосовно припинення безвізового режиму, в ЄС є відповідний механізм, в рамках якого готуються регулярні звіти про дотримання вимог. Останній такий звіт був датований 20 липня 2020-го. Відповідно до цього звіту було підтверджено, що Україна відповідає всім орієнтирам, повʼязаним з безвізовим режимом. До цього дня так є. Це було підтверджено", - відповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС прокоментували перегляд безвізу

В звіті також акцентувалася увага на важливості ефективної та незалежної роботи антикорупційних органів, додав представник ЄС.

Боррель розповів, що приїде до України знову найближчим часом та відвідає Донбас. Із ним також прилетить голова Європейської ради Шарль Мішель.

22 вересня представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель розпочав свій перший офіційний візит до України.

Візит Борреля до України проходить на тлі заяв окремих європейських політиків про загрозу для безвізового режиму України з ЄС через обрання нового голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС прокоментували можливе скасування безвізу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути