четвер, 20 січня 2022 18:07

Зеленський відповів на заяву Байдена про "незначне" вторгнення Росії

Президент Володимир Зеленський заявив, що не буває "незначних агресій чи незначних жертв".

Не буває також "маленького горя" від втрати близьких, написав Зеленський 20 січня у Twitter у відповідь на слова президента США Джо Байдена.

"Хочемо нагадати великим державам, що незначних агресій не буває і маленьких народів не буває. Як не буває й незначних жертв. Кажу це як президент великої держави", - зазначив він.

Автор: twitter.com/ZelenskyyUa
  Зеленський відповів Байдену на його вчорашній вислів
Зеленський відповів Байдену на його вчорашній вислів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після вторгнення нема сенсу: Зеленський закликав США терміново запровадити санкції проти РФ

Учора під час пресконференції, присвяченій року з дня початку його президенства, Байден заявив, що країни НАТО не знають, як діяти, якщо Росія почне повномасштабне вторгнення. Водночас припустивши, що "незначне вторгнення може коштувати Росії менше".

"Інша річ, якщо це буде незначне вторгнення. Врешті-решт нам доведеться сперечатися про те, що робити, а чого не робити", - заявив президент США 19 січня.

Ця фраза спантеличила українських дипломатів, речниці Білого дому Джен Псакі довелося пояснювати, що Байден мав на увазі "дії невоєнного характеру".

Байден також заявив, що на Росію чекає катастрофа у разі ескалації конфлікту в Україні. Зокрема, російським банкам можуть заборонити проводити операції з доларом.

"Надалі можуть бути серйозні економічні наслідки. Наприклад, все, що пов'язане з доларом: якщо вони введуть війська, вони заплатять. Їхні банки не зможуть проводити операції з доларами", - сказав Байден.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відповів на заяву Байдена про "незначне" вторгнення Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути