Ексклюзиви
середа, 30 червня 2021 23:34

Зеленський узаконив підвищення пенсій "чорнобильцям"

Зеленський узаконив підвищення пенсій "чорнобильцям"
Зеленський підписав зміни до закону про соцзахист чорнобильців. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб".

Документ Рада ухвалила 29 червня, повідомляє Офіс президента.

Зокрема, "додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров'ю, та щомісячна компенсація сім'ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи виплачуються повністю незалежно від заробітної плати, пенсії чи іншого доходу".

Згідно з законом "розміри пенсії з інвалідності, що настала через каліцтво або захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи, не можуть бути нижчими: для I групи інвалідності – 6000 грн; для II групи – 4800 грн; для III групи – 3700 грн; для дітей з інвалідністю – 3700 грн".

Документ набирає чинності з 1 січня 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чорнобильцям" підвищили пенсії

Положення щодо мінімальних розмірів пенсії за інвалідністю, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання, і пенсії у зв'язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи та щодо запровадження державної адресної допомоги до пенсії набирають чинності з 1 липня 2021 року.

Президент Володимир Зеленський хоче відновити територію навколо Чорнобильської АЕС. Про це заявив на форумі "Україна 30. Екологія" 7 червня. За його словами, Чорнобиль може стати потужним магнітом для туризму як з України, так і з усього світу. А зона відчуження має перетворитися на зону відродження.

Державне агентство розвитку туризму разом з Мінкультом хочуть запустити туристичний маршрут у Чорнобиль. Добиратимуться туристи Дніпром.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський узаконив підвищення пенсій "чорнобильцям"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути