субота, 13 квітня 2024 10:05

Зеленський у жовтні 2022 року доручив посилити захист енергооб'єктів. Кабмін це проігнорував - Шкіль

Завдання щодо захисту енергетичних об'єктів було поставлено президентом Володимиром Зеленським ще у жовтні 2022 року. Про це у Facebook повідомив засновник і CEO холдингу MS Capital Максим Шкіль, передає Цензор.НЕТ.

За його словами, у жовтні 2022 року у президента Зеленського відбулася нарада з військовими, представниками уряду щодо захисту енергетичних обʼєктів. На ній було чітко поставлено завдання забезпечити третій рівень захисту для обʼєктів енергетики.

Автор: president.gov.ua
  У жовтні 2022 року Володимир Зеленський провів стратегічну нараду. Серед іншого обговорили питання щодо безпеки на критично важливих об’єктах, які забезпечують життєдіяльність міст, селищ і сіл України
У жовтні 2022 року Володимир Зеленський провів стратегічну нараду. Серед іншого обговорили питання щодо безпеки на критично важливих об’єктах, які забезпечують життєдіяльність міст, селищ і сіл України

"Зрозумівши важливість питання і масштаб загрози, Autostrada без фінансування з боку держави розпочала роботи в цілодобовому режимі, проінвестувала понад 100 мільйонів доларів у матеріали і виробничі потужності - було закуплено 7 бетонних заводів, спеціальне обладнання, міксери, бурові машини, палебійні машини, закуплено понад 20 тисяч тонн металопрокату, проінвестовано понад 10 мільйонів доларів у обладнання і запущено завод з виробництва металоконструкцій - все це зроблено для того, щоб забезпечити будівництво захисту обʼєктів енергетики в максимально стислий термін. Було задіяно понад 1000 працівників, організовано роботу в три зміни. Саме в такій спосіб "Автострада", як відповідальний бізнес, підійшла до доручення Верховного Головнокомандувача забезпечити захист енергетичних обʼєктів в умовах війни", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фото уламків новітньої ракети, якою РФ вдарила по Трипільській ТЕС

Шкіль заявив, що вказівки Зеленського було проігноровано, кошти не виділено, а фінансування повністю припинили.

"Ми звертались листами до Кабінету міністрів щодо виділення фінансування, але жодної реакції немає. З цими проблемами, мільярдними кредитами та боргами ми залишились віч-на-віч. Припускаю, що розрахунок був такий, що обстрілів не буде і може якось воно пройде.

Але сьогодні реалії інші: обстріли є, наслідки такої бездіяльності відчувають люди та бізнес, запроваджено обмеження в постачанні електроенергії. Третій ступінь захисту через відсутність фінансування не зроблено. Будь-яка посада - це не тільки повноваження, але і відповідальність. Міністерство фінансів України оперує коштами платників податків. Якщо не буде електроенергії, не буде і податків - це доволі прості і очевидні речі, захист", - підсумував він.

У ніч на 11 квітня російські окупанти завдали чергового комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА по Україні. Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу.

Унаслідок масованої ракетної атаки РФ було повністю зруйновано Трипільську ТЕС у Київській області. Вона була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області та в столицю України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський у жовтні 2022 року доручив посилити захист енергооб'єктів. Кабмін це проігнорував - Шкіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути